fredag 18. september 2015

Kumelk baby

Anbefalingen om å vente med kumelk er i hovedsak gitt med tanke på barnas jernbehov og -inntak det første leveåret siden små barn er ekstra utsatt for jernmangel. Barnets behov for jern øker jo større det blir, og når barnet er rundt måneder vil ikke morsmelken alene gi nok jern til å dekke barnets behov. Det anbefales at barn under tre år med kumelk -allergi som ikke ammes, bruker en melkeerstatning. Spesialist i sykdommens fagfelt kan søke Helfo om å få dekket melkeerstatninger på blå resept inntil barnet fyller år.


De enkelte melkeerstatningene varierer både i smak og sammensetning. Den gode nyheten er at småbarn med kumelkallergi ofte blir tolerante før de fyller år, og de aller fleste vokser av seg allergien før skolestart.

Mengden kumelk og kumelksprodukter bør begrenses til små barn (til 5-dl per dag, inkludert yoghurt), for at ikke melk skal oppta plassen til mer jernrike matvarer i kosten. En mor har spurt om hvordan man skal gå fra morsmelk eller morsmelkerstatning og over til kumelk. Ernæringsrådgiver Thea Myklebust-Hansen i Melk. Astma-og allergiforbundet skriver at melkeproteinallergi er den vanligste allergien blant små barn, noe som skyldes at kumelk er en matvare som ofte introduseres tidlig i spedbarnets kosthold. Hvis moren selv bruker kumelk i sitt kosthol kan kumelksproteiner overføres til barnet via morsmelken og eventuelt gi plager hos barnet.


Melkeproteinallergi hos barn er vanlig I dag. Ved å oppdage symptomene og gi barnet en melkefri kost med morsmelkerstatninger kan barnet bli symptomfritt. DRIKKE TIL BABY : Er du usikker på når babyen er stor nok til å få de ulike drikkevarene, som kumelk , fruktjuice og vann?

Ekspertene gir deg sine råd hvorvidt gjelder all drikke til baby. Melk inneholder også melkesukker (laktose). Dette finnes i både kumelk og morsmelk, og det tåles godt av så å si alle de første leveårene.


Ved laktoseintoleranse nedsettes toleransen for melkesukkeret gradvis fra barnet er 2-år gammel. Var til legen i dag for jeg har fått sopp på brystvortene mine, og har derfor sluttet å amme småen. Legen sa at det var like greit å slutte nå, for jeg kunne like godt gi kumelk nå. Var like god kvalitet på den, som melken jeg produserte.


Og hvis ikke det var veldige allergier i familien, så k. Gratis frakt fra 6kr. Search For The Baby. Symptomer ved melkeallergi og melkeproteinallergi kan vise seg på mange forskjellige måter. Det er derfor viktig å finne symptomene med en gang. Les mer på kumelkallergi.


Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder. Mindre mengder kumelk kan brukes i matlaging mot slutten av det første året. Fra denne alderen kan også noe yoghurt og syrnet melk gis.


Amanda (21) sultet baby til døde og brukte brystmelken i pornofilm.

Bisarr barnedrapssak ryster USA. Morsmelk inneholder heller ikke mye jern, men dette jernet utnyttes godt. Når barnet har fylt ett år, har gjerne andre matvarer overtatt som hovedkilder til jern. Da vil det ikke være noe problem å gi barnet kumelk.


Kumelk inneholder nemlig svært lite jern. Når barnet er rundt ti måneder kan du bruke mindre mengder kumelk i matlagingen. Det gjelder ikke bare melk, men også mange andre meieriprodukter. Husk at blandingsprodukter ofte er tilsatt melkepulver, margarin, fløte og lignende.


Også melk fra geit bør unngås, da melk fra andre pattedyr ligner mye på kumelk. Flørter med forumet. Kan man gi kumelk til mnd gammel baby ? Har hørt om folk som gir det, men jeg er tydeligvis født skeptisk.


Lille sjarmtrollet mitt er ikke så glad i melk lenger, og det er en kamp HVER dag å få i han mme, men alt annet går ned på høgkant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg