tirsdag 8. september 2015

Spør jordmor

Spør jordmor

Siri von Krogh er utdannet jordmor fra jordmorhøgskolen i Bergen og har jobbet i flere år ved A-hus både på føde og barsel der. Hun startet BarniMagen. Som jordmor er jeg pålagt taushetsplikt iht “Lov om Helsepersonell”.


Det betyr at du kan føle deg trygg på at jeg ikke kan dele dine private opplysninger. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert. Mamma til snart spør.


Jordmor Ågot Takle har i mange år besvart et utvalg av små og store spørsmål i tilknytning til svangerskap og fødsel som kan være av interesse for andre i samme situasjon. Søk etter gode råd. Dersom du ønsker å lese om hva andre har spurt om og hvilke råd jordmor gir, kan du sjekke det fyldige arkivet vårt.


Spør jordmor

Reagerer på at på altformamma, og jordmor Siri - så er hun ofte ukjent med elementære(?) ting. Da repliserer jordmor Siri med et jeg skjønner ikke helt hva du mener med å. Rødt kjøtt spør eksperten: Hei, Jeg spiste dåhjort som var rød i midten av kjøttstykket i uke 16. Kokken (på en bra restaurant) påstod at kjøttet var varmebehandlet tilstrekkelig, men jeg turte allikevel ikke spise de aller. Fødende i Nesbyen kommune må forholde seg til jordmor på Ringerike sykehus. Det understrekes at dette gjelder jordmor på vakt, og ikke oppfølging og kontroller på avtalt kontortid.


Ved behov for jordmor utenfor kontorti kontakt fødeavdelingen på Ringerike sykehus, tlf. Vi har laget en basisliste til deg, som du kan fylle på eller trekke fra på, alt ettersom hva som passer for deg. Ikke alle er like komfortable med å ta opp temaene med jordmor eller lege fordi de føler det er pinlig eller unormalt. Heldigvis finnes det svar og løsninger på det meste.


Spør jordmor

Vi har samlet pinlige spørsmål om alt fra sex til fødsel - og spurt to jordmødre om de spørsmålene mange gjerne ikke tør å spørre om. Spør en jordmor om revmatisme Både jordmødre og gravide kan få nyttige opplysninger om revmatisme hos komeptansetjenesten i Trondheim. Trenger du en jordmor eller lurer på noe, bare ta. Bor du et annet sted i landet kan vi kanskje hjelpe deg å finne en kvalifisert jordmor. Akutte medisinske problemstillinger må alltid tas opp med din jordmor eller fastlege.


Du har ingen garanti på å få svar når du legger inn innlegg her, men jordmor besvarer de fleste spørsmål innen dager. Alle gravide har rett til gratis svangerskapskontroll. Kontakt helsestasjonen tidlig i svangerskapet dersom du ønsker oppfølging hos jordmor. Vaktdistriktet Bjugn, Roan, Ørland og Åfjord vil i følgende periode. IKKE HA JORDMORBEREDSKAP.


Det finnes et eget tilbud for deg som er gravid og venter barn. Programmet er gratis og reklamefritt, og følger gravide fra uke i svangerskapet og til babyen er seks måneder, totalt uker. Spør jordmor på helsestasjon, eller ta direkte kontakt med oss. Jordmor er også tilgjengelig for spørsmål og veiledning tidlig i svangerskapet.


Hvordan kommer jeg i kontakt med jordmor ? Ring kontornummer eller mobilnummer som du finner her. Kan jeg gå til jordmor på førstegangskontroll? Du bestemmer selv om du vil gå til jordmor eller lege. Når skal jeg ta kontakt med jordmor ? Les også om hva som skjer uke for uke. I et normalt svangerskap vil kontroll foregå hos fastlege, jordmor eller på helsestasjon.


Spør jordmor

Dere kan selv velge om dere ønsker oppfølging av både lege og jordmor. Svangerskapskontrollene er gratis. Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten.


Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du bør få timeavtale innen en uke. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg