mandag 28. september 2015

Katter løpetid

Katter løpetid

Hvis katten din ikke er sterilisert, vil denne artikkelen beskrive de endringene katten vil oppleve i løpet av løpetiden, og vil hjelpe deg med å fastslå når katten er klar for parring. Se listen nedenfor for informasjon om atferd som katten kan ha når den har løpetid. Katter i løpetid trenger spesiell omsorg og oppmerksomhet, Hvis katten din allerede har vært igjennom en løpetid husker du sikkert hvordan hun mjauet og skrek, og hele tiden krevde din oppmerksomhet.


Katter løpetid

Innekatter kan få løpetid hele året. Hvis katten bor ute og får mindre enn timer lys i døgnet i den mørkeste delen av vinteren, får den normalt ikke løpetid. Hva er løpetid for katt ? Under løpetiden viser hunnkatten tydelig endret atferd både overfor eierne og overfor hannkatter. Det vil si at katten vil lete etter en annen katt å lage kattunger med.


En katt som ikke er sterilisert vil kunne få kull med kattunger opptil to ganger om året. Når og hvor lenge har katter løpetid ? En hunkatt får typisk. På de fleste katter merker man fort at den har løpetid.


Katter løpetid

Om du ikke ønsker kattunger, så kastrer katten din, og IKKE slipp den ut når den har løpetid. De resterende månendene så er løpetiden noe mindre hyppig. Du kan forvente at hunnkatter blirn kjønnsmodne og dermed får løpetid et sted mellom 6-måneders alder.


For å ikke bidra til at dette tallet øker, bør man kastrere katten , sier Lotta Møller. Det er også flere fordeler med en kastrert katt. Den roer seg ne og får som regel et mer behagelig liv. Perioden når løpetiden starter på våren kan være svært slitsom både for katt og eier.


P-piller vil hjelpe. Da vil ikke katten få løpetid. Men p-piller øker også sjansen for at katten kan utvikle livmorbetennelse og jurkreft. Dyrlegen jeg bruker sa den sjansen var på tjuefem prosent, altså en fjerdedels sjanse. Hunnkatter som lever enslig kan være ganske territorielle, dvs.


Bare når hun har løpetid vil hun tolerere hanner i nærheten. Mest aggressiv overfor andre katter er hun når hun har kattunger. De fleste katter som kommer bort hjemmefra, er 2-år gamle ukastrerte hannkatter. Kastrering og sterilisering hindrer uønskede kattunger.


Etter år kan det ha blitt over nye katter. Ekte villkatter finnes ikke i Norge. Katter som lever vilt, kaller vi hjemløse, eierløse eller forvillede katter.


Hun skal steriliseres, fått time rett over nyttår. Katten har løpetid og har tisset overalt. Hun hyler og remjer og lager ekstremt mye lyd. Hvor lenge varer løpetid og har hun vondt av det? Bruk en myk tannbørste og tannkrem for dyr uten fluor.


Individuelle avvik forekommer. Hvis katten har rukket å bli kjønnsmoden før ingrepet, bør kastrasjonen gjøres midt mellom løpetider (i anøstrus) for å minske risikoen for komplikasjoner etter operasjon. Løpetid : 5-dager. Kastrasjon under løpetid og innbilt drektighet bør unngås.


Mener jeg har lest en plass at katter ikke slipper egg før de har blitt befruktet. Katta vår var helt crazy under første løpetid. Katter kan få p-piller for å hindre løpetid og drektighet. Om katten ikke skal brukes i avl, bør den kastreres siden p-piller på sikt kan gi alvorlige bivirkninger.


Og inntil videre får du bare kjøpe sov-i-ro og overse henne så godt du kan. Endrer katten personlighet? Nei, katten vil ikke endre personlighet, men kan endre oppførsel i visse situasjoner.


Ordet løpetid brukes om brunst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg