torsdag 24. september 2015

Graviditet mensen

Men hvis du har en vanlig syklus eller du ikke kan holde styr på syklusen din, kan kvalme, ømme bryster og ekstra turer på do tyde på graviditet før du innser at du ikke har fått. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Du klarer ikke engang å fullføre en side i boken din før du sovner, og kroppen føles sliten.


Dette er vanlig i første trimester (de første ukene av graviditeten ), men går heldigvis over for de aller fleste. De fleste kvinner føler morgenkvalme når de er rundt seks uker på vei, mens andre merker det tidligere. Dersom du med ett opplever å måtte oppsøke toalettet hvert femtende minutt, kan det skyldes hormonendringer under graviditeten. Etter hvert vil også den voksende livmoren presse mot urinblæren. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme.


Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten.


Graviditet mensen

Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Når det befruktede egget festes i livmorveggen, vil til prosent blø. Blødninger i siste trimester (fra starten av uke 29) forekommer i fire prosent av alle svangerskap. Omtrent en halv prosent av alle svangerskap kompliseres av forliggende morkake, mens rundt to prosent kompliseres av morkakeløsning.


Kan det være noen andre grunner enn at graviditet at mensen uteblir over flere måneder? Er det mensen eller graviditet ? Kan jeg være gravid selvom jeg har fått mensen etter ubeskyttet sex? Om mulighetene for å ha menstruasjon under graviditet : Det er ikke helt uvanlig med en menstruasjon helt i begynnelsen av svangerskapet. Jeg tror jeg er gravid.


Graviditet mensen

Vanlige, regelmessige menstruasjoner svangerskapet igjennom, forekommer vel knapt såvidt jeg vet, men innen medisin finnes der alltid svært sjeldne unntak på det meste, men jeg har ikke hørt om dette. Det går ikke an å ha mensen mens man er gravi da mensen er det som skjer når slimhinnen egget skal feste seg i løsner og kommer ut. Man kan ha menstruasjonsliknende blødninger, men det er ekstremt lite sannsynlig at disse kommer på samme tid og i samme mengde som din vanlige menstruasjon. Men det var mindre enn min vanlige mens , og jeg hadde nok stusset litt hvis jeg ikke hadde testet positivt.


Vil tippe at det sannsynligvis er noe krøll med hormonene. Etter min tredje fødsel blødde jeg så å si sammenhengende(kun ha en dag pause innimellom) i flere måneder da jeg fikk igjen mensen etter nesten et år etter fødselen. Man bør alltid ta to tester om man mistenker graviditet i tilfelle den første viser falsk negativ. Ei venninne av mora mi gikk jo uker gravid. Hadde mensen hver mnd og var ikke kvalm eller noe.


Kardinal tegnet på at man er gravi for de aller fleste, mensen kom ikke. TISSE OFTE Dette kommer også ganske tidlig etter befruktningen. Det er heller ikke noe mine pasienter nevner i særlig grad. Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn.


Symptomer på graviditet kjenner du som regel ikke før i uke 4. Gravid uke til 5. I uke er mensen forsinket med én uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg