onsdag 2. september 2015

Gravid kløe

Gravid kløe

Rask og trygg leveranse. Finn kule og innovative gaver på Norges gadget-mekka! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene.


Gravid kløe

Normal svangerskapskløe er vanlig. Studier viser at opptil prosent av alle gravide får plager med kløe i svangerskapet. Opptil av alle gravide er plaget med en eller annen form for kløe i svangerskapet. Tallene er usikre, men graviditetsbetinget intrahepatisk kolestase er påvist hos 1- av gravide kvinner i Skandinavia.


Det later til at risikoen for å utvikle sykdommen er høyere hos kvinner fra Chile, Bolivia, Kina, Pakistan og India. Dette kjennetegnes typisk ved at den gravide blir plaget av unormal og sterk kløe. De to vanligste årsakene til kløe i underlivet i graviditeten er bakteriell vaginose eller sopp. Det informerer jordmor ved Oslo jordmor- og ultralydklinikk, Ida Cecilie Widsten.


Gravid kløe

Svangerskapskløe er som regel ufarlig,. ICP kjennetegnes imidlertid av intens kløe i hender og på føtter. Så intens at det kan være vanskelig å sove.


Vanligvis opptrer ICP i de siste ukene av svangerskapet. Hun hadde også kløe , men på den tiden visste de ikke hva det var. Det er en sjelden diagnose, bare 1-prosent av gravide får det, og jeg opplevde at ikke alle leger og helsesøstre hadde hørt om det, sier Karoline. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Eksemet og kløe medfører rø sår og fortykket hud.


Er uker gravid i dag, og siden jeg ble gravid har jeg slitt ekstremt med kløe i underlivet! Først har jeg litt noia for psoriasis når jeg vet at det er en sykdom som har vært i familien(men synes det er rart om det kommer i underlivet mitt nå som jeg er gravid ?) kløen er altså bare mell. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe , svie og til og med utslett i underlivet. Utslett i underlivet kan være et symptom som kan skyldes en rekke helseproblemer og kan forekomme på en hvilken som helst del av det mannlige eller kvinnelige kjønnsområdet, finn riktig behandling for din tilstand! Etter at jeg ble gravid , har jeg fått veldig mye utflod.


Har vært gravid to ganger tidligere, men aldri opplevd tilsvarende. Jeg har behandlet meg med canesten en gang tidligere i graviditeten, og da ble ting bedre. Ta med en urinprøve og få målt blodtrykk hos legen i morgen om du har mulighet. Det er flere symptomer som skal til for at det trenger å være svangerskapsforgifting, men akkurat kløe inni hendene og under føttene er ofte forbundet med dette. Hos noen blir tilstanden så plagsom at den går utover nattesøvnen og livkvaliteten til den gravide.


Gravid kløe

Da bør man besøke lege og få reseptbelagt krem eller henvisning til hudlege for vurdering og kanskje også lysbehandling. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Bivirkningene som er angitt nedenfor kan forekomme med økt intensitet etter en overdose. Det er sett bivirkninger som forvirring, diaré, svimmelhet, trøtthet, hodepine, sykdomsfølelse, utvidete pupiller, kløe , rastløshet, nedsatt bevissthet, søvnighet, bevisstløshet, unormalt raske hjerteslag, skjelvinger og problemer med å tømme blæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg