fredag 11. september 2015

Kan man ha mensen når man er gravid

Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Laat je inspireren door het aanbod.


De nieuwste kannen. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Vind items binnen jouw budget. Verken Når vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken!


Kan man være gravid selv om man har mensen ? Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Gravid når man har mensen - går det egentlig an? Hos de aller fleste kvinner vil sjansen for å bli gravid under mensen være mye mindre enn på andre tidspunkt av måneden.


Men graviditet under menstruasjon er ikke umulig. SPØRSMÅL kan man være gravid selvom man får mensen ? Nei, det er nok ikke mulig å bli gravid uten å ha hatt sex. Det er helt normalt det du opplever.


Men det er ikke bare det faktum at det kan være litt småekkelt, det er faktisk noen risikoer man må være obs på om man skal ha sex under menstruasjon. I tillegg til at man faktisk kan bli gravid , er man mer mottagelig for infeksjoner. Når man har mensen er livmorslimhinna mer sårbar og man har lettere for å få. Når man er så ung, er det ikke sikkert man har eggløsning selv om man har mensen. Mensen kan være uregelmessig ja, men i såfall er eggløsningen også det.


Man får ikke mensen når man er gravid. Livmorveggen fyller seg med blod før eggløsning og blir god og myk for at et befruktet egg skal kunne feste seg. Dersom man går på p-piller mens man er gravid vil man som oftest få mensen som vanlig da det er en kunstig menstruasjon som kommer nettopp fordi man tar p-piller.


For hvis man ikke vet at man allerede har vært gravid en stund kommer man vel ikke på å sjekke det. Har man eggløsning når mensen har uteblitt? Kan jeg bli gravid når jeg ikke har mensen ? Har vært hos lege og tatt graviditetstester, hos legen var alt i orden, og graviditetstester tar jeg jevnlig fram til jeg får mensen igjen. For de aller fleste kan det likevel ta både fire og fem måneder, og det er ikke uvanlig at det kan ta bortimot ett år selv om dere er friske. Brukes frossen donorsæd eller medikamenter for å påvirke eggløsning, er sjansene noe mindre for å lykkes.


Man anbefaler par som har prøvd i mer enn ett år å ta kontakt med lege for utredning. Noen har kortere syklus, mens andre har lengre. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig.


Hva kan være grunnen til at man ikke får mensen , når man ikke er gravid ? Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Tvert imot øker risikoen for bivirkninger og å bli gravid. Så hvorfor har ikke alle fått vite det? Og at det ikke er trygt å ha sex under mensen ? Data fra Norge viser at norske jenter i snitt får mens når de er 1år.


Ikke skyld på mensen 11. For å bli gravid må man ha eggløsning, og som hovedregel skjer den ca dager før neste mens , men her er det jo individuelle forskjeller. Avhengig blant annet av lengden på menssyklus. Sædceller kan dessuten overleve opptil flere dager, slik at man kan bli gravid dersom man har hatt sex også noen dager før eggløsningen skjer. Mensen kommer nesten alltid dager etter eggløsning.


Så hvis det er uker siden eggløsning vil testen være positiv om man er gravid. Egget kan jo selvsagt være befruktet, men ikke feste seg i livmorveggen slik at man blir gravid. Som allergiker holder du deg naturligvis borte fra matvarer du reagerer på som vanlig mens du er gravid. Bruker du medisiner, så sjekk med legen din om disse er trygge også i svangerskapet.


Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Gravide kan følge kostrådene Hvor mye ekstra skal jeg spise som gravid ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg