fredag 11. april 2014

Tilbehør til reker og loff

Inviter til rekelag! Reker med deilige tilbehør. Når sola skinner er det ekstra hyggelig å invitere til rekelag på terrassen. Hva med å lage nytt tilbehør til rekene?


Mangosalsa, srirachamajones og persillepesto vil garantert sette fart på rekefesten. Smak til med skall og saft fra sitron. Sitronmelisse og dill kan også brukes. Tilbehør til reker 7: Rømme, pepperrot og blomkål. Kjør litt blomkål i en kjøkkenmaskin ( til det ser ut som couscous eller gryn).


De fleste skalldyrene er ferdigkokte når du kjøper dem i fiskedisken hos Coop Mega og derfor spiseklare. Nytt tilbehør til skalldyr. Vanlig tilbehør til skalldyr er loff , sitron, dill og majones. Det smaker fantastisk. Selv om man ikke skal tukle for mye med klassikere, så er det lov å leke seg litt.


Tilbehør til reker og loff

Og har du lyst til å gjøre retten litt mer raffinert og spennende, her har du noen ideer du kan prøve neste gang du inviterer til rekemiddag. Ailoi, smør, dressing av rømme, sitronsaft og sukker (evt. smak til med litt pepper) og hjemmelaget mangosalsa. Loff , lyst surdeigsbrø focaccia med havsalt.


Vi skal feire bursdag neste mandag og skal servere reker med tilbehør. Standard er jo å ha loff og majones til , men jeg kunne tenke meg å lage noe mer. Noen som har forslag? Drikke Forsøk en frisk hvitvin til. Herlig, la det bli mange flere slike sommerdager!


Tilbehør til reker og loff

Ellers passer pils til reker. Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn.


Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. En god loff kan høyne både fredagskvelden med ferske reker og godt drikke – se hvordan du kan servere rekene her og her – og søndagsmiddagen med mexicansk gryte. Med en loffskive eller to, er du sikker på at du får gnidd med deg all den gode grytesausen. For det første smaker de rosa delikatessene helt nydelig, og for det andre er reker noe som det er enkelt å servere til mange.


Tilbehør til reker og loff

Ingenting slår en skive fersk loff som bugner av ferske, nypillede reker , toppet med en raus stripe Mills majones og en skvis sitronsaft. Rekene treng berre å tine så er dei klare, og då har du kanskje tid og overskot til å røre saman ei deig og servere nysteikt loff eller baguettar til. Bedre terrassemat finnes vel knapt, og det selv om solen skulle finne på å forsvinne bak en enorm sky.


Også kan man jo avansere et hakk hvis ønskelig. Her er en kjapp og smakfull variant. Husker ikke åssen det var med gravide og skalldyr. Men her i huset spiser vi skalldyr med loff og majones. Og sist jeg fikk reker hos andre hadde de aiioli, det var sinnsykt godt og skal bli fast følge her i huset hvertfall!


Jeg har spist reker og andre skalldyr mange steder i verden, tilberedt på spennede og kreative måter. Grillet, kokt, stekt, i gryter, paella, boullabaisse osv. Men fortsatt synes jeg reker på loff med smør, Mills majones og en skvis sitron er det absolutt beste.


Ferske reker er noe av det diggeste som finnes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg