mandag 21. april 2014

Tidlig ultralyd uke 8

For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert. Allerede fra uke -kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår. Denne undersøkelsen kaller mange for tidlig ultralyd. Før fullgåtte uker er ikke fosteret utviklet nok, og vi kan derfor ikke forvente å se hjerteslag. Få dager spiller en stor rolle i denne sammenheng.


Jeg skulle aller helst ventet noen uker til men det lar seg vanskelig gjøre grunnet sommerferien. Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se? Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. Ville bare høre om hjertet banket og vite at det er i livmoren? Reiser på lengre reise uke og kunne tenke meg å vite dette før jeg reiser.


Noen ønsker ultralyd før rutineundersøkelsen på UNN i uke 18. Vi tilbyr tidlig ultralyd allerede fra uke 8. I tillegg til å bekrefte om det er hjerteslag kan vi i denne perioden se at fosteret ligger på rett plass i livmorhulen. Vi kan se om det er flere foster.


Det kan være vanskelig å se kjønnet før uke 1 men i noen tilfeller er det mulig å fastslå kjønn fra og med uke 1 forklarer Molnar. En del gynekologer ønsker imidlertid ikke å uttale seg om dette på tidlig ultralyd på grunn av stor feilmargin. Babyen din har nå fått sin egen ansiktsform, og på en eventuell tidlig ultralyd vil du tydelig kunne se barnets hode og de små knoppene som skal bli armer og bein. Den krummede kroppen begynner å rette seg ut, albuene og håndflatene begynner å vises, føttene vokser, og mot slutten av uken vil fotbladene bli synlige. Jeg var også til tidlig ultralyd i uke (privat).


Der var det nok kun snakk om innvendig dessverre, jordmor sa at utvendig på dette tidspunktet ikke var mulig. Skjønner godt du håper på utvendig, det er noe med det der å ligge å skreve og kose seg med disse bildene samtidig, haha. UL i uke men kunne se fint lite - 1. Tidlig ultralyd tilbys derimot per i dag ikke av det offentlige helsevesenet.


Stadig flere benytter seg likevel av muligheten til å se barnet som vokser i magen allerede før uke 18. Austad Diagnostikk tilbyr derfor tidlig ultralyd i Bergen, Stavanger, Førde, Oslo og Ulsteinvik. Den første hjerneaktivitet har blitt registrert hos foster i svangerskapsuke 8. På en eventuell tidlig ultralyd kan du se barnets hode. Hjertet slår regelmessig.


Jeg ble ganske skuffet egentlig, jeg vil bare at noen skal bekrefte at jeg har noe der inne for det eneste som har gitt meg tegn på det er den graviditetstesten jeg tok i uke ingen tegn til kvalme eller noe sånt, kanskje større pupper. Gravid uke : Nå er det ca 20. Jeg har nesten akkurat funnet ut at jeg er gravid (ca uker ), og mine tre venninner som har barn råder meg til å betale for tidlig ultralyd i uke og helst i uke i tillegg for å sjekke at alt er bra.


Tidlig ultralyd uke 8

Jeg føler meg allerede gravid som bare det, har alle symptomer. Er dette noe alle gjør? Kan gjennomføres på medisinsk indikasjon ved at fastlegen din henviser det til gynekologisk avdeling ved sykehus, eller du kan bestille dette privat på eget initiativ. D ultralyd anbefales etter uke 2 da fosteret er mer utviklet, og bildene blir finere.


Til dette brukes 2D ultralyd. Våre apparater håndterer 2 3d og 4d. Til målinger brukes alltid 2d funksjonen. En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18. Han legger også til at ultralyd i uke ikke skal gå utover dagens tilbud.


Ultralyd i uke skal ikke erstatte ultralyd i uke til 2 men komme som et tillegg. Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i Helse- og omsorgssektoren har sagt ja til tidlig ultralyd som en del av det offentlige helsetilbudet. Om regjeringen blir enig, kan det dermed bli.


Det var ikke mye de kunne se så tidlig. For meg som følte at hele svangerskapet var uvirkelig (siden det ikke var planlagt) var det likevel godt å se at det var noe der inne! Det gjorde alt mer virkelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg