torsdag 17. april 2014

Soppinfeksjon i underlivet behandling

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur.


Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.

Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet.


Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Behandling av soppinfeksjon i underlivet. Hvordan behandles soppinfeksjon i underlivet ? Dersom du tidligere har fått påvist soppinfeksjon i underlivet (skjeden) hos lege, kan du behandle deg selv med reseptfrie legemidler som fås. Du bør oppsøke lege hvis du har fått en soppinfeksjon , og særlig hvis det er første gangen. På apoteket kan du finne reseptfrie legemidler som er enkle å bruke.


I første rekke bør du bruke et reseptfritt, lokalvirkende legemiddel. Det finnes flere reseptfrie legemidler til behandling av soppinfeksjon i underlivet. For å behandle en soppinfeksjon i skjeden, bløtlegg en tampong i kokosolje og sett den inn i skjeden.


La den være der i et par timer for så å fjerne den. OBS: Ikke bruk denne behandlingen hvis du ikke er sikker på at du har soppinfeksjon i skjeden. Unngå også å bruke den dersom du er gravid eller er allergisk mot kokosolje.


Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.

Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.


Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Også behandling med kortison eller immundempende medisiner kan medføre soppinfeksjon i skjeden.


Sopp er også ekstra vanlig i svangerskap, og hos kvinner med diabetes. I praksis ser man ikke soppinfeksjon i skjeden før puberteten, fordi soppen er avhengig av at slimhinnen er østrogenstimulert. De fleste kvinner rammes bare én eller noen få ganger i løpet av livet, men enkelte kvinner rammes gang på gang. Sopp i underlivet gir ofte symptomer som det er vanskelig å ignorere eller ikke legge merke til. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7).


Beskrivelse Sliter du med stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet. Alternativdoktoren har over års erfaring med å behandle soppinfeksjon i underlivet og resten av kroppen og har utviklet egne produkter som benyttes ved candida sopp behandling. Ulempen med denne typen behandling er at det er ganske ubehagelig og kan forårsake lokal irritasjon.


Apoteket selger reseptfrie legemidler mot soppinfeksjoner, både vagitorer og salve. Får du stadig tilbakevendende soppinfeksjon i underlivet bør du imidlertid kontakte lege, da det kan være tegn på andre infeksjoner i underlivet. Om barnet først har fått sopp i underlivet , bør dette behandles relativt raskt.


Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring. I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv.


Noen kvinner får ofte tilbakefall. Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon. Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet.


Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg