fredag 11. april 2014

Baby sove hele natten

Når sover babyen hele natten ? I mange tilfeller handler det om å innrette seg slik at man som voksen får nok søvn, men at denne søvnen ikke alltid kan isoleres til natten. Det kan være en fordel å amme babyen ordentlig mot slutten av dagen, slik at den blir mett og kan sove i lengre perioder om natten. Det kan dreie seg om fire eller fem timer – iblant enda mer – til glede for både barn og foreldre.


Men vanligvis sover ikke babyer hele natten før de er rundt seks måneder gamle. Babyen din vil sove hele natten , men vær obs på myter. Når du forteller andre om søvnløse netter og spør dem når babyen din vil begynne å sove hele natten , kan du kanskje bli fortalt at større barn og barn som spiser fast føde sovner raskere.


Ikke følg dette rådet. Sove hele natten Mammahjertet mitt var så utrolig stolt å jeg skrøt han opp i skyene mens han smilte det fantastiske smilet sitt som gjør at jeg glemmer alle mine bekymringer et øyeblikk. Jeg la han i babygymmen slik jeg pleier hver morgen så jeg får laget meg en kopp kaffe mens han babler og gurgler å ivrig sparker med bena av glede.


Baby sove hele natten

Når begynner barn å sove godt? Når et barn har begynt å “ sove hele natten ”, det vil si at foreldrene ikke lenger merker at det våkner, er dette noe som ikke nødvendigvis vil vedvare. Barn som tidligere har sovet natten igjennom, kan noen ganger begynne å våkne igjen. Vanligvis er dette på grunn av sosiale faktorer.


Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås. Vi er alle forskjellige.


Alderen for når barnet sover hele natten gjennom er forskjellig fra barn til barn, så ikke føl deg presset av at dette må skje til en bestemt tid. Sover vanligvis 16–timer i døgnet. Dagsøvn minst ganger (formiddag og ettermiddag). Kan læres til å sove hele natten etter at barnet har begynt med. Alt er like normalt.


Det er en gyllen regel at man aldri skal vekke en baby for å gi den mat. Men hvis man opplever at den nyfødte har en veldig omvendt døgnrytme, det vil si sover mer og i lengre økter om dagen enn om natta , så kan det være lurt å vekke barnet etter tre timer søvn på dagen for å amme eller gi flaske. Vi har en gutt på måneder som vi gjerne vil skal sove hele natten igjennom. Problemet er at han en eller annen gang i løpet av natten våkner og vil ha flaske med melk.


Baby sove hele natten

Hittil har han fått dette, men nå ønsker vi å slutte med serveringen om natten. Hvordan gjør vi det? Trappe ned på mengde melk. Misvær er aktuell med boken Sove hele natten , og hun mener foreldrene ernøkkelen til å lære barna gode søvnvaner.


Det første en bør gjøre er å sette seg inn i temaet og lese seg opp på litteratur på området, sier Misvær. La barnet sovne selv. Søvnvanene bør tilpasses ut fra barnets alder og behov. Noen som har tips til hvordan få babyen (mnd) til å sove hele natten ? Er våken mye så begynner å bli veldig sliten.


Bolig sparing for barn og bolig sparing for ungdom er to forskjellige ting. Selvom du sparer bolig sparing for barn, så kan barnet spare bsu når de blir 18. Din baby vil komme til at sove hele natten , men vær opmærksom på myter. Når du fortæller andre om dine vanskeligheder om natten , og når du spørger, hvornår din baby vil sove hele natten , så vil du måske få at vide, at større børn, og de børn, der spiser fast føde, falder lettere i søvn. Lad være med at følge dette råd.


En god natts søvn, det er noe de fleste småbarnsforeldre drømmer om. Babyer sover sjelden særlig lenge om gangen, og det er en hel industri bygget rundt det å få babyer til å sovne og forbli sovende lengst mulig. Et av de første spørsmålene man får som nybakte foreldre er om man får sove , om baby sover gjennom natten.


Baby sove hele natten

Naphaug sier at det å stå opp om natten gjerne følger med rollen som forelder til de aller minste. Hun kan imidlertid berolige med at en noe jevnere døgnrytme vil komme med tiden for de aller, aller fleste. Barn er forskjellige, og når barnet er modent for å sove hele natten igjennom vil naturligvis variere. Helsesøsterens råd til hvordan få barnet til å sove hele natten.


Dette gjør du om barnet aldri sover lenger enn til klokken fem, eller kommer inn i sengen deres i løpet av natten. Forskningen er et samarbeid med Folkehelseinstituttet og University of California, og baserer seg på informasjon fra den norske Mor-barn-undersøkelsen (MoBa), der foreldrene til mer enn 55.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg