mandag 14. april 2014

God krydderkake

Utrolig saftig og god kake med mye smak. Kilde: Ellen-Christine Lendengen. Kaken er veldig rask å lage - du bare rører sammen kakerøren og så er den klar for steking!


Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Deilig god kake om høsten og til jul. Holder seg også lenge myk.

Dette er en svært gammel oppskrift. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. En grei kake å ta med på tur eller på hytten.


Og kan trygt serveres sammen med julegløgg istedenfor pepperkaker. Jeg er kjempeglad i krydderkake , særlig når det er vinter. Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker.


Jeg har aldri bakt krydderkake før og undret lenge over hvilken oppskrift jeg skulle prøve.

Da kan det være så kaldt det bare vil, jeg er jo inne å spiser krydderkake. Av en god kake blir man varm i både kropp og sjel. Denne oppskriften var midt i blinken! Kulden får ikke bite i fra seg på samme måten når man er lykkelig og tilfreds med god kake i magen. Hvorfor ble det krydderkake i dag?


Krydderkake passer veldig godt å servere i advents- og juletid. Bakte denne i dag, er akkurat ferdig med det første kakestykket. Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er usedvanlig god i kombinasjon med kryddersmaken på kaken! Få ting gir så god og lun stemning i hjemmet som lukten av nystekt krydderkake ! I denne oppskriften bruker vi kefir.


Kan aldri få nok oppskrifter på gode langpannekaker. God helg til deg fra meg! Superdeilig, lettlaget langpannekake! Oppskriften er til stor langpanne. En enkel og god krydderkake.


Kaken inneholder ikke egg, og deigen er rask å røre sammen. Men ikke la deg lure. Også høres den jo litt kjedelig ut gjør den ikke?

Enkel og rask å lage med en steketid på bare minutter. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Slik gjør du Kaken: Rør natron ut i surmelken, og bland inn resten.


Jeg stekte kaken i en brødform som rommer liter, og da var det bare såvidt at deigen ikke rant over kanten på formen (se bildet). Server den i tynne skiver eller med smør og brunost. Jeg anbefaler derfor at du bruker en form som rommer liter, eller at du bruker to mindre former, for eksempel én som rommer liter og én på liter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg