onsdag 2. april 2014

Hard mage gravid tegn

Hard mage gravid tegn

Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn. Begreper som treg mage , obstipasjon eller forstoppelse brukes for å beskrive at avføringen går uvanlig sent gjennom tarmsystemet og er vanskeligere å få ut.


Dette er et vanlig problem blant gravide. Den gravide føler seg gjerne ”oppblåst” i magen og kan ha magesmerter. Avføringen kommer sjeldnere enn ellers og er hard og knollete. Forstoppelse hos gravide kaller obstipasjon i det medisinske fagspråket.


Treg mage og hard avføring er andre vanlige betegnelser. Her er oversikten over de vanligste tegnene på at du er gravid. Vi har også føyd til nye tegn etter å ha spurt dere på FB. Symptomer på forstoppelse er hard avføring med separate klumper, som ligner på nøtter og er vanskelig å få ut. Normal hyppighet for dobesøk er alt fra tre ganger om dagen til tre ganger i uken.


Hard mage gravid tegn

Hvis man går på do sjeldnere enn ganger i uken er man per definisjon forstoppet. Sliter med ganske hard mage , og er bare uker på vei. Har i utgangspunktet naturlig treg fordøyelse, og til vanlig pleier jeg å drikke masse kaffe som løser den saken men det har jeg kuttet ut nå som jeg er gravid.


Prøver å spise minst svisker morgen og kvel men det er ikke alltid like lett når man er litt kvalm og uggen. Hvis magen ennå er hard , og det ikke er bare fordi babyen tar opp all plassen, syns jeg at du skal kontakte legen. Min jordmor sier at hard mage kan være tegn på blødninger, men nå skal ikke jeg skremme deg unødig.


Hard mage gravid tegn

Kan oppblåst mage være tegn på kreft? Dersom oppblåstheten følges av manglende appetitt, trøtthet eller blodig oppkast eller avføring, bør du alltid bli undersøkt av en lege, fordi dette kan være tegn på alvorlig sykdom. Magekreft, kreft i eggstokkene og tarmkreft kan gi oppblåst mage. Vel, det er ikke sikkert, men det kan godt hende at det er tidlige tegn på at du er gravid. Samtidig er dette bare noen få tegn som kan indikere at det er noe som så smått har begynt å vokse inni magen din.


Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Hard mage gravid tegn

Hva skjer med magen når man blir gravid ? Når man blir gravid skjer det mange endringer i kroppen, og mange opplever å få hard eller treg mage. Opplever du at avføringen kommer sjeldnere enn tre ganger i uken, luftplager og oppblåsthet, har stadig trykketrang eller stramminger i magen? Ja, da kan det betegnes som hard eller treg mage. Hard i mage og var gravid ? Jeg har skikkelig hard mage og klarer sånn seriøst ikke å hå på do fikk duphalac og noe dråper av et eller annet fra.


SKJULTE SYMPTOMER: Ufrivillige lekkasjer, oppblåst mage ,. Smerter i ledd Noen kjenner tegn på bekkenløsning. Kvalme, uvelhet og tretthet. Du får avføring som er så hard at den fremkaller blødning fra endetarmen. Dette kan være tegn på forstoppelse, men det kan også være tegn på alvorligere lidelser.


Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg