onsdag 9. april 2014

Feber hos baby

Presise og raske termometer for måling av feber. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege.

Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand. Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. Har babyen din feber ? Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes?


Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy.

Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Les mer hos Apotek 1. Alvorlighet av feber som tegn i seg selv er noe som ofte overvurderes av både foreldre og helsepersonell. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Baby og barn får lettere feber enn voksne og de får ofte høyere feber.


Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig. Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og løs mage hos barnet?


Tannbleier” er noe mange foreldre snakker om – at barnets avføring blir løs i tidsrommet rundt tannfrembrudd. Det finnes ikke vitenskapelig belegg for å si at det er en sammenheng her. Tennene får skylden for mye som skjer i alderen der tennene bryter frem. Hos børn er temperaturreguleringen mere ustabil end hos voksne. Derfor ser man ofte, at sygdomme, som medfører høj feber med en temperatur over 40°C hos børn, ikke behøver at give feber hos voksne.


Hvor sygt er et barn med feber ? Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi feber.

Virusinfeksjon er mest vanlig. Ta tempen Hvis barnet virker fornøyd og tilfreds og spiser som vanlig, er det sannsynligvis ikke veldig sykt. De kan være grinete og virke yngre enn de er. Sykdom hos barn går som regel raskt over og de blir seg selv igjen.


Når er feber kritisk? Det er ikke tidspunktet å oppdra dem. Observer dit barn og bruk sunn fornuft. Ved høy feber og dårlig allmenntilstand.


Ved feber hos voksne (mer enn grader) som har vart lenger enn dager. Dersom barnet er mindre enn måneder gammelt. Barn blir født uten tenner, da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder.


Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg