torsdag 24. april 2014

Kinesisk kylling i karri

En nydelig rett til grillkvelden din! Ha i kyllingen og dryss over litt karri , wokk på høy varme til alt kjøttet er hvitt. Beveg på kjøttet hele tiden. Sett kjøttet til side, hold det varmt viss du klarer.


Tips: Har du små barn eller ønsker mild curry så reduser curry paste til ts. Kutt opp kylling i biter og grønnsaker om du ikke bruker wok mixen.

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Kok risen etter anvisningen på pakken.


Hei, og god lørdag! Nå skulle jeg egentlig ha vært på fjellet og sittet foran peisen med en kaffekopp, men planene ble endret i siste liten. Så nå sitter jeg heller i sengen kaffekopp nummer en ny runde med eplechips er i ovnen, og det er på tide å dele en ny oppskrift med dere. Siden all karri er krydderblanding er smaken forskjellig fra den ene produsenten til den andre, de jeg har funnet i Oslo er mørkere i fargen og smaker litt anderledes – uten at jeg helt kan sette fingeren på forskjellen.


Sett på risen og skjær opp kyllingen.

Kokos- og karrisaus: stk løk ts karri stk laurbærblad ½ ts gurkemeie ca. Iflge oppskriften skal dette ta kun minutter, men det holdt hardt for meg. Oppskrift p kyllingfilet med karrisaus - Spise - 6. Denne gode opskrift på Kinesisk kylling i karry med billede fra Maduniverset. Kylling i karri Husmorkjerringa Kylling i karri. Her er en enkel og god oppskrift på den velkjente indiske kyllingretten.


Perfekt hverdagsmiddag for hele familien. Husk at det finnes milde og sterke varianter av karri , så her kan du tilpasse etter smak. Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken Mat på bordet – fra morgen til kvel som består av 1hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk.


Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig. Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til. Bland buljong,soya, mel og ost. Kyllingen parteres og brunes godt på en stekepanne i en blanding av ghee og olje. Bruk bare olje og smør hvis du ikke har laget ghee.


Karrisaus Skjær opp løken. Løken stekes gyllen i fettet. Og når disse forskjellige aromatiske krydderene brukes som grunnlag og smakssetter til velduftende gryter, er det altså selve retten som får karrinavnet.

Og curry, som det også heter mange steder, er rett og slett det engelske ordet for karri. Verken mer eller mindre. Koriander blir også kalt kinesisk persille.


Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Jeg pleier å lage en saus med soyasaus, kinesisk eddik, sukker, buljong og Maizena som jeg har over grønnsakene og det (steker hvitløk ingefær og chili og med det) også bare ha litt karripulver i. Sechuankylling ( kinesisk ) oppskrift med kalorier, allergener og pris. En sikker vinner i woken.


Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Træ dem på trespyd og stek dem i panne (i smør og olje) eller på grillen. Saus: Hakk løken i så små biter du vil ha. Stek den gyllen i smør og olje på middels varme.


Finhakk eller knus hvitløken og ha den i. Mens løken steker ha på karri slik at smakene kommer ordentlig godt fram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg