torsdag 17. april 2014

Blør fra rumpa

Når jeg har mensen blør jeg sykt mye og det kommer klumper ut. Blør når jeg tørker meg i rompa. Vi gjør oppmerksom på at innholdet i denne artikkelen er mer enn to år gammel. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.


Du bør derfor vurdere å skaffe deg et oppdatert svar fra en av våre leger, eller din egen fastlege. Jeg lurer litt på om katten vår er syk, han er blitt ganske tynn i det siste og idag begynte han å blø fra rumpa , så lurer på om han har en fordøyelsesykdom, vet noen av dere hva det kan være? Den dagen jeg blør like mye fra rumpa som jeg blør når jeg har mensen, så vil jeg ikke engang VURDERT å selvdiagnotisere meg og håpe det går over. Gå til legen så fort det overhode lar seg gjøre, forklar problemet, så kommer du sikkert raskt inn også, vil påstå at å blø endel fra endetarmen ved avføring, burde være ganske akutt.


Jeg var hos legen med lavt jernnivå i blodet like før jul. Dette for å se om de fant tegn til innv blødninger fra tarmsystemet, for det trodde det kunne være. Jeg vet ikke om det er mulig å få svar på dette her men jeg spørr for det. Jeg har blød en del ut av rumpa mi. Jeg føler meg kvalm eller svimmel på en måte (vanskelig å forklare) og jeg ville ikke sakt at jeg har en mindre appetitt men jeg skjenner jeg ikke har så mye lyst på mat som jeg vanligvis gjør.


Jeg blør alltid fra rompa om jeg har en hard bæsj. Men er litt nervøs. Etter koloskopien ble jeg skikkelig dårlig i magen.


Der jeg før hadde kjent et moderat trykk under venstre ribbein, føltes jeg nå som en ballong. Fra hver enkelt går det en utførselsgang som munner ut i anus og kan sees som en mørk flekk. Alle leger jeg har vært til ser ut til å stille seg skeptisk til at jeg blør så mye som jeg påstår. Sekretet i analsekken skal tømmes når hunden har avføring eller om den blir redd.


Det antas at analsekret er en måte for hunder å kjenne hverandre igjen på, men at det også har en forsvarsmekanisme som hos skunk. Det vil variere fra pasient til pasient hvordan blod i avføringen blir fulgt opp, men ofte vil legen gjøre følgende i første omgang: Magen blir undersøkt, og legen vil bruke en finger til å kjenne opp i endetarmen. Blodprosenten blir kontrollert, da langvarig tarmblødning kan få denne til å falle. Hunden vår hadde diarè med litt blod i forgårs, og i hele dag har han bæsjet MASSE blo bare blod.


Ca annenhver time må han ut og det spruter ut, helt rødt, friskt blod. Har ikke hatt mulighet for og dra til legen med ham i dag, men ringte og snakket med sekretæren. Hun sa at så lenge blodet.


Symptomene er avhengig av kreftsvulstens lokalisasjon. Anemi er vanligst ved svulst på høyre side, forstoppelse vanligst fra venstre side. Pasienten vil sjelden kunne kjenne svulsten selv hvis ikke bukvegggsmuskulaturen er meget svak.


En del tilstander kan gi lignende symptomer og forveksles med tykk- og endetarmkreft. Du blør sjelden mye, og blodet vil være friskt rødt og ofte utenpå avføringen. Hvis blodet er blandet inn i avføringen eller mørkere, kan det tyde på blødning fra høyere opp i tarmen. Noen ganger dannes det en hevelse eller klump i den enden av fissuren som er lengst vekk fra endetarmsåpningen.


Veldig glad for at jeg har minutters kjøring til jobben jeg burde jo gått, det tar ca min. Da vil jeg liksom bare hjem. Har min kjøring til ekstrajobben da, men der er jeg jo bare 1-ganger i uka. Vet ikke om jeg skal for.


Noen hunder er født med trange utførselsganger fra analkjertlene. Finnes det noen måte å spørre profesjonelle om råd uten å ringe? Dersom hunden har diaré kan det gjøre at analkjertlene ikke tømmer seg.


Hunder som får lite mosjon er også mer utsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg