tirsdag 8. april 2014

Få baby til å sove hele natten

Når sover babyen hele natten ? I mange tilfeller handler det om å innrette seg slik at man som voksen får nok søvn, men at denne søvnen ikke alltid kan isoleres til natten. Og vanligvis sover ikke babyer hele natten før de er rundt seks måneder gamle. Misvær er aktuell med boken Sove hele natten , og hun mener foreldrene ernøkkelen til å lære barna gode søvnvaner.


La barnet sovne selv.

Søvnvanene bør tilpasses ut fra barnets alder og behov. Sover 3-ganger om dagen, våkner til minst nattmåltid. Dagsøvn minst ganger (formiddag og ettermiddag). Kan læres til å sove hele natten etter at barnet har begynt med fast føde. Barn under seks måneder klarer ikke å viljestyre søvnen, men kan få forstyrret søvnrytmen ved at foreldrene til stadighet vekker det, fordi de mistolker barnets signaler.


Men vanligvis sover ikke babyer hele natten før de er rundt seks måneder gamle. Sønnen min begynte å sove hele natten etter at vi nattavvente da han var ni måneder - jeg skulle tilbake i jobb, og det ble håpløst for faren å ta nattevåk hvis han bare skulle legge ungen hos meg likevel. Jeg orket heller ikke dette når jeg skulle på jobb og prestere.

Altså nattavvente vi, og få dager etter sov han hele natten. Når begynner barn å sove godt? Når et barn har begynt å “ sove hele natten ”, det vil si at foreldrene ikke lenger merker at det våkner, er dette noe som ikke nødvendigvis vil vedvare. Barn som tidligere har sovet natten igjennom, kan noen ganger begynne å våkne igjen.


Vanligvis er dette på grunn av sosiale faktorer. Et av de første spørsmålene man får som nybakte foreldre er om man får sove , om baby sover gjennom natten. Datteren vår på nå år hadde problemer med å finne ro om natten og var motorisk urolig og lei av det. Etter dager kom effekten av tyngdeposen.


Hun får nå posen på, hjelper seg selv med å få armene i, blir lagt og sover etter min. Hun blir ikke engang urolig når vi forlater rommet, og så sover hun HELE natten. Det er ingen bragd. Gratis frakt fra 6kr.


Lots of changes take place inside a woman’s body in the first three months of pregnancy. Babyen din vil sove hele natten , men vær obs på myter. Når du forteller andre om søvnløse netter og spør dem når babyen din vil begynne å sove hele natten , kan du kanskje bli fortalt at større barn og barn som spiser fast føde sovner raskere.


Ikke følg dette rådet.

På oppfordring spør vi: Hei, har en sønn på snart mnd. Et barn begynner å få en viss døgnrytme ved seks ukers alder. Pallesen anbefaler å bruke lyset som en tilvenning for barnet.


Prøv gjerne å trekke gardinene til side om dagen, og ha det mørkt og stille om natten. Begynn hele tiden med den handlingen som medfører minst inngripen. Dersom dette ikke virker kan man begynne å tilby barnet vann.


Vannet har to funksjoner. Naphaug sier at det å stå opp om natten gjerne følger med rollen som forelder til de aller minste. Hun kan imidlertid berolige med at en noe jevnere døgnrytme vil komme med tiden for de aller, aller fleste. Barn er forskjellige, og når barnet er modent for å sove hele natten igjennom vil naturligvis variere.


Vi har en åring og mnd baby. Begge legger seg kl 1 og sovner greit da. Din baby vil komme til at sove hele natten , men vær opmærksom på myter.


Når du fortæller andre om dine vanskeligheder om natten , og når du spørger, hvornår din baby vil sove hele natten , så vil du måske få at vide, at større børn, og de børn, der spiser fast føde, falder lettere i søvn. Lad være med at følge dette råd. Problemet er at han en eller annen gang i løpet av natten våkner og vil ha flaske med melk. Hittil har han fått dette, men nå ønsker vi å slutte med serveringen om natten. Trappe ned på mengde melk.


Når du har leveret en smuk baby , vil du blive opbrugt. Hvordan gjør vi det? Du ville tro at din søde baby ville være også, men ofte gange er det ikke tilfældet.


Vi skal gå over et par ting, du kan gøre for at få din baby til at sove gennem natten ! Blir nok madrass på gulvet ved vår seng igjen nå tenker jeg. Trenger å få sove nogenlunde uforstyrret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg