onsdag 3. august 2016

Røkt ørret gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier).


Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over.

Dersom du skal lage sushi selv, se Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet (bakterier). Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.

Kan vi gravide spise røkt mat? Kvikksølv og andre gifter – fisk du bør unngå når du er gravid Enkelte typer fisk inneholder mye miljøgifter, for eksempel PCB, dioksiner og kvikksølv, som kan forstyrre utviklingen av barnets nervesystem. Unngå eksotisk fisk som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt. Unngå fiskelever, Svolværpostei og Lofotpostei.


Unngå krabbeinnmat fra skallet, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell. Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Man sier at man ikke bør spise det fordi det kan inneholde noen metaller som ikke er bra for kroppen, men det er ikke sånn at fosteret dør liksom. Jeg fant ikke ut at jeg var gravid før i uke 1 og gjorde alt feil før det. Det gikk fremdeles bra.


Og tenk på alle de som føder uten å vite at de har vært gravide engang. Ikke spis altfor mye røkt mat. Laks og ørret er altså sunt i seg selv.

Men hva med fisk som er røkt og saltet? Spiser du mye røkt laks og ørret , får du antakelig i deg langt mer salt enn du har godt av. Særlig hvis du velger de typene som inneholder mest salt. Barn i magen Gravid 3. Logg inn for å følge dette. Et gjentakende spørsmål hos oss er om man kan spise sushi når man er gravid.


Ja det kan du, men det er noen forhåndsregler du bør ta! Riktig lagring av råvarer og god hygiene er viktig når det gjelder sushi. Dette henger både sammen med nivåene av miljøgift, men også det faktum at kostholdet er forskjellig. Her til lands skal gravide ligge unna hvalkjøtt og måkeegg – i Sverige rådes de gravide til å holde seg helt borte fra fisk fra innsjøene Vänern og Vättern. Under ser du hva de gravide i Norge må skygge unna.


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Følgende matvarer bør unngås av både gravide og ammende: Unngå måseegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg