tirsdag 23. august 2016

Luft i magen gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse.


Luft i magen gravid

Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Har hatt luft i magen siden halvannen dag etter første prøvedag denne måneden (denne måneden er første gang vi prøver). Kan dette være et tidlig graviditetstegn, eller er det rett og slett for tidlig?


Jeg er aldri plaget med luft ellers, men nå har jeg hatt det mer eller mindre i en uke. Ettersom vi mistet i sommer så har jeg vært livredd hver gang det har gjort vondt i magen. Men det ser jo ikke ut som jeg er den eneste.


Luft i magen gravid

Luft i magen - kjerringråd Luft i magen. Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? Les mer om luft i magen. Plages du med luft i magen ? Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler. Har prøvd å ikke spise sukker produkter, drikker ikke kulsyreholdig drikke og legge merke til når jeg får luft i magen , men finner ikke noe mønster.


Har du noen tips til hva som kan være grunnen? Eventuelt er det noe jeg nå som en kriseløsning kan spise for å dempe lukten. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Dette er delvis luft som vi svelger, og delvis luft som produseres under fordøyelsesprosessen i tarmene.


Luft i magen gravid

Når luftmengden øker utover det som er normalt, blander luften seg med tarminnholdet og danner skum som gir mageknip og oppblåsthet, skriver apotekkjeden på sine hjemmesider. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.


Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre. I enkelte tilfeller kan det være symptomer på sykdom som cøliaki eller matvareallergi - eller intoleranse som laktoseintoleranse. Mange plages med tilstanden irritabel tarm. Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen.


Dette gjelder blant annet grønnsaker (brokkoli, erter, bønner, linser, kål, løk, rosenkål og blomkål), svisker og juice. Kullsyreholdige drikkevarer og kaffe gir også ofte luft i magen. Dersom man spiser veldig raskt svelger man ofte mer luft.


Hvis du ikke greier å. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Hvordan merker jeg en oppblåst mage ? Når luften utfordrer magens spennvidde, er det fordi den samler seg i bobler som utvider tarmene dine, og det kan gjøre vondt - skikkelig vondt.


Luft i magen gravid

Smerten kan faktisk være så intens at det føles som noe er riv ruskende galt inni deg. Tarmene er nemlig fulle av nervetråder. Er magen så oppblåst at du ser fødeklar ut allerede? Og faktisk er det slik at din trege fordøyelse er positiv for barnet ditt!


Har veldig stor produksjon av tarmgass som er veldig sjenerende. Jeg kan plutselig måtte på do, og da må jeg bare springe og håpe på et toalett i nærheten. Kan gå på toalettet fem ganger i løpet av en arbeidsdag, men det eneste som kommer er en ert og masse luft. Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det.


I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Det å være gravid innebærer ikke bare det å ha en stor mage.


Mange opplever i tillegg en del plager som verken er farlige eller varige, men som likevel kan være en utfordring å komme seg gjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg