torsdag 25. august 2016

Høy blodprosent gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. For høy blodprosent er ugunstig for fosteret, og Hb over 1regnes som øvre grense i svangerskapet.


Ved så høy Hb blir blodet mer tyktflytende (viskøst), noe som igjen kan føre til at blodsirkulasjonen gjennom morkaken blir dårligere. Det er riktig som du sier at jernbehovet øker under graviditeten. Siden høy blodprosent er et funn som gjøres på legekontoret eller sykehuset, er det som regel en lege som finner grunnlag for å utrede tilstanden.


LES OGSÅ: Dette kan urinprøven din avsløre. Gravide med diabetes type og type har høyere risiko for komplikasjoner. Felles er at god blodsukkerkontroll under svangerskapet i betydelig grad reduserer risikoen for misdannelser hos fosteret. Var hos lege og tok ptøver da jeg var litt over uker på vei, da var den 18. Var på mandag igjen, litt over uker, da var den 19.


Men det er viktig å være klar over at det behøver ikke bety at blodet er tykt, er man i tvil måler man blodtykkelsen (INR-verdi). Høy blodprosent KAN tyde på tykt blo og i såfall økt risiko for blodpropp. Blodprosenten er jo egentlig måling av hemoglobin, ikke av blodtykkelsen. Jeg har hatt høy blodprosent i alle mine svangerskap og det har bare gjort at jeg slipper jerntabletter og forstoppelse (he,he.) Det har aldri vært problematisk selv om mye annet har vært det og jeg nok en gang har et risikosvangerskap, men dette har ikke noe med blodprosent å gjøre. Har også høy blodprosent (1 6-uke 31)og det skal vel ikke være helt gunstig for blodstrømming gjennom morkaken, min baby er ganske liten og mest sannsynlig pga dette.


Du må ikke finne på å ta jerntilskud det er for de med lavt blodprosent ! Tror ikke det er noe å gjøre for å senke det, legen min sa ihvertfall ikke noe om dette. Alle gravide i Norge anbefales å ta et tilskudd av folinsyre allerede fra graviditen planlegges, eller så snart man blir gravid , og de første tre månedene av svangerskapet. Apoteket kan gi deg informasjon om hvilket preparat og hvor stor dose du skal ha. De fleste gravide har i tillegg nytte av et lite jerntilskudd i andre halvdel av.


Høy hb alene skal følges me men er sjelden en fare - det må sees i sammenheng med blodtrykk, SF-mål og evt. Som gravid øker jo som regel plasmavolumet ganske betydelig, men nivået av røde blodlegemer øker ikke like mye. Det var ikke plent positivt sa han. Det at den har blitt mindre da jeg er gravid nå var jo bra, men han ønsket å følge litt ekstra med. Noen som har erfaringer her?


Det står helt nederst på helsekortet at man skal krysse av dersom den gravide har en hb over 1etter sv. Denne analysen blir kalt hemoglobin. Folk flest kjenner prøven best under navnet blodprosent.


Anemi er definert ut fra hvor mye hemoglobin det er i blodet. En hvit blodprosent test kan også bestilles av legen om han er bekymret for barnet ditt lider av en infeksjon, sykdom eller allergisk reaksjon. En hvit blodprosent er en test av ditt barns blod for å vurdere hvor mange hvite blodlegemer er til stede i hennes fullstendig blodtelling. Dersom den gravide selv var liten da hun ble født, er det sjanse for at hennes barn også blir lite. Liten vekst har meget ofte sammenheng med dårlig morkakefunksjon.


Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Leger bruker som regel en oppblåsbar mansjett rundt overarmen og et stetoskop som registrerer lydene fra pulsåren når den åpnes og lukkes.


Jeg var for noen år siden gravid og hadde tre tune og kompliserte måneder. Det hadde jeg -hadde en hb på max og blodtrykket ble høyere og høyere. Jeg lurer på om du helt fra starten hadde høy hb( blodprosent ) og høyt blodtrykk.


Kan godt tenkes at det også var pga at ejg ble mere og mere engstelig av det der. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen. Dette fører til at alle cellene i kroppen går på ”høygir”.


Behandlingen tar sikte mot å normalisere stoffskiftet, fjerne plagene og behandle sykdommen i skjoldbruskkjertelen. Høye verdier er tegn på akutte infeksjoner og andre betennelser. Infeksjoner med bakterier gir som regel høyere CRP enn infeksjoner med virus. Virusinfeksjoner: CRP er ofte normal eller bare litt forhøyet tidlig i en virusinfeksjon.


Enkelte virus kan likevel føre til enda høyere CRP-verdier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg