tirsdag 16. august 2016

Baby med tett nese

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Spedbarn har liten evne til å klare å puste gjennom munnen, og når nesen tettes igjen av snørr eller slim er det svært ubehagelig for spedbarnet, sier Sivertsen.


Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. Tett nese hos barn.

I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet. Baby med tett nese. Har prøvd med otrivin baby , saltvann, og morsmelk men det hjelper jo ikke. Jeg har en baby på mnd som er snørrete og tett.


Forsøker å gi saltvannsdråper for å få ut noe av gørra i nesen. Men det er utrolig vanskelig å få dryppet noe i nesen på babyen da den vrir seg unna og det ender med gråt. Har ikke lyst til å holde fast og være har så vi holder på ei stund før j.

Hei, babyen vår på to mnd er litt tett i nesa så jeg tenkte nå å benytte meg av nesesugeren vi har kjøpt tidligere (har enda ikke brukt den). Har hørt at det er lurt å dryppe noen nesedråper med saltvann i neseborene først. Apoteket er jo stengt nå. Men jeg bruker linser og har en sånn linsevæske.


Med “forkjølelse” menes rennende eller tett nese , nysing og småhoste. Hvis barnet har problemer med å suge melk på grunn av nesetetthet, kan man før måltidene dryppe morsmelk eller saltvannsdråper i neseborene på barnet. Tørk eller klem bort slimet med en klut eller bruk nesesug eller ballongsprøyte for å suge slim ut av nesen.


Hva som forårsaker tett nese hos små barn. Grunnen til at en baby får tett nese er de samme som når du får det. Hold babyens nese ren, og tørk bort alt snørr for å beskytte huden rundt nesen. Du kan smøre litt sinksalve eller babyolje under nesen hvis huden blir rø irritert eller tørr.


Når man har tett nese , er det også vanskelig å få sove, og slim som renner ned i halsen, kan føre til hoste. Hei, her sliter vi også veldig med kronisk tett nese , og i går var vi på barneklinikken for å få sjekket ut om det er annet enn snørr som gjør det. Blåbærjenta Flørter med forumet. Alt såg normalt ut, men den ene sykepleieren sa til oss at vi måtte bruke mer saltvann når vi skyller. Bruk saltvannsdråper eller saltvannsspray mot tett nese til barn under år.


Ikke gi barn som er under år slimhinneavsvellende nesespray eller nesedråper uten at du har snakket med lege, apotek eller helsesøster.

Følg bruksanvisningen på pakken nøye. Gi ikke flere doser i døgnet enn anbefalt. Et vanlig sykdomstegn ved forkjølelse hos baby og barn er tett og rennende nese. Selv om det å være tett i nesen kan virke nokså ufarlig i seg selv, mener Dølvik at det kan være lurt med en tur til legen.


Særlig hvis nesen har vært tett en stun uten at det gir seg. Det finnes ikke noe mer frustrerende verken for baby eller mor at nesen er tett , da blir det mye gråt og sinne -mest hos babyen. Fukt først nesen med saltvann og snørret tynnes ut. Fjern deretter snørret fra nesen med et sug skånsomt der du suger ut slimet fra barnets nese.


Tiltak for å holde nesen mest mulig åpen, kan forhindre mange plager. Effektiv svelging og luktesansen er avhengig av åpen nese. Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften. Av annen utredning vil det kunne bli aktuelt med inspeksjon av nesekaviteten og de øvre luftveiene, allergitesting, og eventuelt bildefremstilling av bihulene.


Hva betyr fargen på snørret? Behandlingen av tett nese vil avhenge av hva som er årsaken. Symptomet tett nese kan i de fleste tilfeller lindres med slimhinneavsvellende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg