tirsdag 2. august 2016

Daimkake oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Mal nøt­ter i kvern eller food processor.

Stiv­pisk eg­ge­hvi­ter og bland forsik­tig inn. Like populær i dag som denne gang:) Nå bruker jeg Daim strøssel på toppen (Meny blandt annet) og bruker Daim platene i kaken. Skal man kose seg, så skal man kose seg:) Takk for flotte oppskrifter , bruker dem ofte!


Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte. Her får du en deilig nøttebunn, fudgekaramell, syrlig vaniljekrem med pasjonsfrukt, sjokoladetopping og flere lag med daim i forskjellige typer. Denne kaken tar litt tid å lage, men herregud så godt!


Her kommer oppskrift og forklaring med masse bilder om hvordan du skal lage denne herligheten.

Daimkake med fyll av kremfløte, melis og daimkuler. Pynt med lekre sjokoladetrær. Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade.


Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem. På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt. Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.


Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Start med å lage bunnen. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til tykk og blank marengs. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca.


Klem vannet ut av gelatinen og rør inn ca. Visp kremfløten til luftig krem.

Min eigentlege plan var å pynte med kaka med hakka Daim…men nokon (les: meg) hadde ete den opp ein sein kveld;) Men fortvil ikkje om du hamnar i samme situasjon, hakka kokesjokolade funka finfint! Daimiskake med marengsbotn. Her har jeg tilsatt noen plater gelatin i iskaken slik at den holder seg lengre uten å smelte når den settes fram på bordet.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Det var år og dag siden jeg både hadde smakt og lagd daimkake da jeg nylig fikk det servert i bursdagsselskap hos en venninne. Gjensynet var så forførende at jeg måtte finne fram min gamle oppskrift og lage ny kake allerede dagen etterpå. Dette er derfor en særdeles go gammel og velprøvd oppskrift. Jeg blir stadig vekk inspirert til å teste ut nye oppskrifter på kjøkkenet.


På denne bloggen legger jeg ut oppskrifter som jeg er nysgjerrig på og inspirert av - med min vri og bilder til inspirasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg