onsdag 10. august 2016

Laksefilet i ovn steketid

Grill laks med en smak av Asia. Se oppskrift og få inspirasjon. Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Digital timer med store og tydelig tall.

Sier tydelig ifra når tiden er over. Laksefilet er godt, sunt og lett å tilberede hvis man følger noen enkle råd. Fisken kan tilberedes i stekepanne, i ovn eller på grill. Men uansett metode er det avgjørende at den ikke stekes for lenge.


Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. Bruk alltid forvarmet stekeovn om ikke annet er oppgitt.

Dette bidrar til god kontroll på steketid og du vil få et bra resultat. Mens stekeovnen blir varm kan du forberede eventuelle råvarer som skal bakes sammen med laksen. Bruker du porsjonsstykker av laks, bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.


En hel laksefilet bakt i ovn er fin mat når det er mange rundt bordet. Kilde: Eksportutvalget for fisk. Tenkte å ha laksefilet til middag i dag, men hvor lenge steker man dem i ovnen ? Personlig synes jeg sei kan bli for kraftig til å bakes i ovn , så jeg friterer den gjerne. Jeg lager en tempuramiks av eggeplomme, kaldt vann og mel, dypper seiflak som først har fått litt soyasaus på seg i røren – deretter friterer jeg flakene kjapt i rapsolje.


Da spiser guttungen min sei som bare det, røper Iden. Jeg tror de fleste som har vokst opp med norske mattradisjoner liker og er vant til at fidsken er godt gjennomstekt. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam.


Laks er en veldig anvendelig fiskeråvare som gir de beste retter. Her får du ny inspirasjon. På en enkel og økonomisk måte blir middagsrestene om til en ny, gratinert middag.

I denne oppskriften foreslår vi en rekke grønnsaker, men du kan selvfølgelig bruke akkurat de du selv har tilgjengelig. Bergn litt lenger steketid dersom du bruker rå poteter. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Direkte fra eget lager til lavpris. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Den andre varianten på lista er også superenkel. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin.


En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje. Slik baker du laks i ovnen. Brisling regnes blant mange som en selvsagt del av jule- og påskefrokosten fordi den smaker så godt sammen med egg. Brisling skiller seg fra vanlig sild med sin skarpe kjøl under buken, noe som sannsynligvis er årsaken til at svenskene kaller den skarpsill.


Forvarm ovnen til 1°C. Skjær laksen i serveringsstykker (eller få noen i butikken til å gjøre det for deg). Legg stykkene i en ildfast form, tett sammen så de ser ut som en hel laks igjen. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai.


Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg