mandag 19. desember 2016

Underlivssopp hos menn

Underlivssopp er vanlig hos gravide på grunn av høye nivåer av østrogen. Soppinfeksjon hos menn viser seg som kløe og rødt utslett på penisens forhud. Dette utslettet kan spre seg til lysken.


Behandling av soppinfeksjon. Har du hatt underlivssopp før og kjenner igjen symptomene kan du enkelt behandle deg selv. Mange kvinner behandler seg selv for underlivssopp , men andre infeksjoner kan gi lignende symptomer.


Hvis du har symptomer for første gang, eller er usikker på årsaken, bør du bestille time hos legen din, ifølge Helsenorge. Mange tror de har soppinfeksjon, mens det foreligger andre underlivssykdommer, som derved kan oversees. Sopp i underlivet rammer sjeldent menn , men kan oppstå ved samleie eller ekstrem tørrhet i skrittet.


Les mer om underlivssopp hos menn her. I de tilfellene der man opplever vedvarende eller tilbakevendende infeksjoner, er det bedre å forsøke en reseptbelagt behandling, da slike medisiner er sterkere enn de man kjøper på apoteket. Menn med soppinfeksjon kan også med fordel bruke en slik behandling, da det ikke finnes noen reseptfire medisiner som fjerner denne tilstanden hos menn. Gjærsoppen som forårsaker underlivssopp vokser best under varme, fuktige forhold. Derfor anbefales løstsittende bomullsundertøy heller enn tights for å forebygge candidaoppvekst.


Her finner du flere generelle råd for å motvirke kløe i underlivet. Det finnes flere naturmidler som selges mot candida, men virkningen er ikke dokumentert. En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt.


Kløe er også vanlig, og det kan oppstå hvite flekker rundt hode på penisen. Hos spebarn bør man holde bleieområdet mest mulig tørt og skifte bleie raskt etter at det er vått. Videre bør man hos barn være grundig med å tørke grundig i lyske etter dusjing.


Bruk våtservietter uten parfyme til å vaske vekk urin da krystallene kan være med på å irritere huden. En nedre urinveisinfeksjon skyldes i de fleste tilfeller at bakterier fra pasientens egen tarm samler seg rundt urinrørsåpningen og sprer seg gjennom urinrøret til blæren. Urinrøret hos menn er langt, og denne smittemåten er derfor mer vanlig blant kvinner.


Den er også vanlig blant overvektige eller personer som svetter mye. Canesten er reseptfrie legemidler med innhold av virkestoffet klotrimazol som er behandlende mot soppinfeksjoner i underlivet hos kvinner og menn. Enkelte av produktene kan også benyttes til behandling mot fotsopp.


For riktig bruk av Canesten, les alltid pakningsvedlegget godt før bruk eller få veiledning på apoteket. Diflucan kan brukes av både menn og kvinner, men anbefales spesielt til personer som opplever tilbakevendende eller vedvarende underlivssopp. Den kan også brukes som en forebyggende behandling mot sopp.


Jeg har fått mange røde prikker på penis og dette klør litt. Jeg har mistanke om at dette kan være sopp og sjekket da hvilke medikamenter jeg kan bruke og fant at Canesten er vanlig. Problemet er at Canesten bare er for kvinner ifølge pakningen og det følger alltid med piller. Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom, men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn , primært på penis. De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden og generell kløe og svie rundt og på kjønnsorganet.


Urinveisinfeksjon hos menn forekommer sjelden. Men ved symptomer på urinveisinfeksjon er det viktig å kontakte en lege. Aleris har dyktige urologer.


Uansett diagnose kan kløe i skrittet hos menn behandles og forebygges mot fremtidige plager. Apoteket har et stort utvalg av anti-soppmidler som kan fås uten resept. Ved seksuelt overførbare sykdommer, bør man imidlertid besøke lege for å få riktig behandling. Hos yngre kvinner og menn som ikke har nådd sin maksimale beinmasse, gjenstår ofte betydelig redusert beintetthet til tross for adekvat behandling av hyperprolaktinemien (28). Det er 7-ganger så mange kvinner som menn som får problemer med skjoldbruskkjertelen.


Derfor fokuserer man ofte i medisinsk litteratur og på informasjonssider på nettet i stor grad på kvinners helse. Både når det gjelder hyper- og hypotyreose finnes det en del symptomer som er spesifikke for menn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg