søndag 4. desember 2016

Bakt potet i folie steketid

Bakt potet kan nytes som et måltid i seg selv, eller som tilbehør til nær sagt alle typer stekt og grillet kjøtt. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer.


Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress.


Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten. En bakt potet kan serveres med all slags fyll. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie.


Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie. I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i - min, avhengig av størrelsen. I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca.


Bruker du full effekt, kan du regne ca. Skrubb potetene ordentlig – skallet skal spises, det er tross alt den beste biten! Tørk potetene og gni dem godt inn med solsikkeolje. Ha på et brett og strø på med masse grovt salt.


Og fryktelig enkelt! Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat.


Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Ikke folie eller noe rundt poteten. Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff, helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat.


Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet. Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak.


Du kan også bake dem i glørne på grillen, det går raskere (men bruk gjerne dobbelt lag folie ). Bakte poteter er snaddermat, enten du serverer dem som tilbehør eller alene som en liten rett. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer. Ovnsbakte poteter passer til grillmat, fisk, kjøtt og tapas. Riktig steketemperatur og steketid , en god klunk olivenolje, maldonsalt, pepper, gjerne en neve friske urter gjør at noe som i utgangspunktet kan ansees som en kjedelig og tam råvare, blir til en skikkelig godsak.


OVNSBAKTE SMÅPOTETER MED MALDONSALT: Forvarm ovnen på 1grader. Bak dem i kullene, eller på rist i omtrent minutter (du kan også bruke ovn på 2grader). Bland hvitløk, gressløk og hakket skinke i en bolle. Fordel skinkeblandingen i potetene. Fyll opp med fløten.


Logg inn for å følge dette. Hvorfor ikke prøve seg på bakt potet til grillmaten? Jeg har de i folie ,. Eller som en egen rett med tilbehør. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele.


Hvor lang tid det tar er litt avhengig av ovn og størrelse på potetene. Prøv deg frem første gangen så vet du ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg