torsdag 15. desember 2016

Når egget fester seg symptomer

Noen som vet hvor tidlig i syklusen egget eventuelt fester seg ? Og hvor tidlig fikk dere symptomer , dere som er gravide? EL, hadde stikksmerter i livmor-området i går, og i dag har jeg litt ømme bryster. En annen komplikasjon kan være at egget fester seg i egglederen, og aldri når fram til livmoren.


Det kalles svangerskap utenfor livmor, på fagspråket ektopisk graviditet.

Når det befruktede egget når livmorhulen, er det blitt til en celleklump på ca. Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen. Er det noen der ute som har kjent det når egget har festet seg ? Igår fikk jeg plutselig noen helt ekstreme menssmertelignende smerter. Litt usikker på når jeg faktisk har hatt eggløsning da jeg sluttet på pilla januar. Hormonendringene sammen med signaler fra celleklumpen gir et budskap til mors immunforsvar om at denne kimen ikke skal avstøtes fra livmorveggen.


I midten av tredje svangerskapsuke er egget ferdig implantert.

Noen kan få småblødninger, såkalt spotting eller festeblødninger. Når egget fester seg , lager det små hull i blodkarene i. Jeg lurer på hvor mange dager det tar før egget er befruktet til det fester seg ? Og hvilken symptomer var deres første symptom? Kan man få symptomer raskt etter egget har festet seg ? Jeg blir så utålmodig av å vente, er bare dager siden eggløsning. Flere som blir veldig utålmodig i ventingen?


Eggløsningsmerter oppstår pga den lille væskeansamlingen som oppstår i buken når eggposen sprekker. Nei, jeg kjente ingenting. Altså, dersom når man blir gravi så fester egget seg 5-dpo. Jeg har lagt merke til at flere sier når de ble gravide at de kjente det på en måte i livmoren lenge før det teoretisk skulle være mulig. Altså smerter, stikking, press og så lignende.


Et sikrere tegn er at temperaturen holder seg høy i mer enn dager etter eggløsning. Da er det stor sjanse for at egget har festet seg. Last ned gratis skjema for registrering av din BBT her.


Du får en blødning.

Nå kan de første symptomene og tegnene på graviditet dukke opp. Livmorslimhinnen er nødvendig for at et befruktet egg skal kunne feste seg i. Mange av de følgende tegnene kan være symptomer på helt andre ting. Når du blir gravid stiger hormonnivået i. I allefall få sjekke om det er noe i livmoren eller egglederne som taler for at eggene ikke fester seg.


Normale friske par kan jo bruke opp til måneder på graviditet, hvis hun har el hver måne så er jo sjansene gode at egget blir befruktet men ikke fester seg. Uteblitt menstruasjon. Dette er vanligvis det første fysiske tegnet hvis du har en regelmessig menstruasjonssyklus. Dette kan ta opptil 6-dager etter befruktningen, og festeblødningen kan inntreffe.


Festeblødningen kommer når egget festes til livmorslimhinnen. Dette er svært individuelt, og mange kvinner merker lite til dette. Dette er en liten blødning som skjer når det befruktede egget fester seg i livmorshinnen. Det skjer to til ti dager etter befruktning og kan vare i en til tre dager. Hinnene i livmoren støtes ikke ut når et egg har blitt befruktet og har festet seg , derfor får man ingen menstrasjon.


Det er ikke alle som opplever dette. Egget har ødelagt noen av blodkarene som er der. Blodkarene er det som slipper ut blodet, men disse har ingenting å gjøre med svangerskapet i seg selv. Ikke la mangelen på symptomer bekymre deg.


For deg som plages av mange symptomer er det viktig å lytte til kroppen. Unn deg selv et roligere tempo. Ikke vær redd for å be om hjelpe av andre når du ikke føler seg helt i form. Det har hendt at et ekstrauterint svangerskap har endt i et levende barn, men det er medisinske kuriositeter.


Ekstrauterine svangerskap ender etter noen uker enten med at fosteret dør, eller med at det blir blødning fra vevet der egget har gravd seg ned og begynt å lage morkake. Egget fester seg ca 4-dager etter eggløsning, men blødningen trenger ikke å komme UT da. Den kan ta litt tid før blodet kommer ut, og da vil det være mer brunlig.


Men man kan også oppleve friskt, rødt blod. Man kan blø også etter man har testet positivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg