fredag 9. desember 2016

Alkohol graviditet

Det finnes ingen sikker nedre grense eller et trygt tidspunkt for alkohol i graviditeten. Det er umulig å gi et sikkert svar på hvor grensen går for inntak av alkohol og risiko for fosterskade. Hvis du er gravid og har drukket alkohol. Har du drukket alkohol i svangerskapet fordi du ikke visste at du var gravi eller fordi du ikke var kjent med farene ved alkoholbruk under graviditet , er rådene entydige: Det viktigste nå er at du slutter å bruke alkohol i resten av svangerskapet. Hver dag du lar være å drikke alkohol , bidrar du til å gi barnet ditt en bedre start.


Alkohol graviditet

Men omtrent halvparten av alle gravide har blitt gravid uten at det var planlagt. Mange har derfor drukket alkohol uten å vite at de var gravide. Ifølge Actis-undersøkelsen hadde prosent med høy sannsynlighet drukket alkohol tidlig i graviditeten , før svangerskapet ble oppdaget. Hviterussland og Irland ligger på topp når det kommer til å drikke under svangerskapet, mens Danmark kommer på tredjeplass.


Graviditet og alkohol. En kort film om hvorfor man ikke bør drikke alkohol mens man. Hun er høygravid og kom med sine betraktninger rundt graviditet og alkohol. Use of alcohol in pregnancy, also in moderate amounts, is a serious risk factor for fetal damage. Therefore complete abstinence from alcohol during pregnancy should be recommended.


Alkohol graviditet

For the alcohol -damaged children, early recognition and appropriate treatment will give the child a better opportunity for future optimal development. Alkohol har også innvirkning på mannens fertilitet. Forskning fant ut at ett til to glass alkohol for menn hver dag økte sannsynligheten for at det tok mer enn ett år for paret å bli med barn. Merk at det absolutt er mulig å bli gravid selv om dere drikker alkohol i prøveperioden. Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til.


Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Skyldes det at gravide ikke vet bedre? Drikker gravide alkohol i første trimester fordi de ikke er kjent med retningslinjene? Jeg har ikke kunnskap om i hvor stor grad kvinnene er godt nok opplyst, men ettersom de aller fleste () kutter alkoholen etter uke i svangerskapet så tror jeg de fleste er klar over og tar hensyn til dette.


Omtrent drakk ikke før de ble gravide. Fosteret er aller mest sårbart for alkohol og rusmidler i begynnelsen av graviditeten. Det kan derfor være gunstig å kutte ut alkoholen allerede når man forsøker å bli gravid.


Under tidig graviditet så är det ingen fara om du druckit då fostret får näring genom gulsäcken, ett system som är skilt från moderns. Undvik alkohol då du försöker att bli gravid då det försämrar möjligheterna. Detta gäller både mannen och kvinnan. Vi håper med dette forumet å få litt fart på de gode diskusjonene på Mammanett. Når den gravide drikker, får barnet den samme promillen som mor og beholder den lenger.


En rekke undersøkelser, nasjonalt og internasjonalt, viser en sterk økning i unge menneskers alkoholkonsum. Den største økningen er blant unge i fertil. Når en gravid kvinne drikker alkohol får fosteret samme promille som mor. Fordi det kan være vanskelig å vite nøyaktig når en har blitt gravi er det klokt å unngå alkohol allerede når en slutter med prevensjon. Har jeg lov til å åpne kjeften min?


Synes ikke d ligner noe å drikke alkohol når man går gravid. Dog er Sundhedsstyrelsens råd klart: Undgå alkohol hvis du er gravid. Det er ikke farlig å drikke noen glass alkohol under graviditeten , mener dansk ekspert.


Alkohol graviditet

Men norske helsemyndigheter står fast på rådet om totalavholdenhet under svangerskapet. Rusmidler kan være skadelig for fosteret, og alkohol er det mest skadelige. Føtalt alkoholsyndrom og økt risiko for spontanaborter er de mest alvorlige.


Bruk av cannabis under svangerskapet kan føre til lavere fødselsvekt, for tidlig fødsel, misdannelser og mental dysfunksjon. Dette er mest sannsynlig ved jevnlig bruk under hele graviditeten. Nå må vi ikke gå inn i et sikkerhetshysteri og gi norske kvinner dårlig samvittighet.


Visst skal vi gi skikkelig informasjon om alkohol , men alle vet at ett glass er helt ufarlig. Nyt sjampanjeglasset! Etanol er den mest kjente av alkoholene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg