mandag 12. desember 2016

Betennelse visdomstann

Oslo Tannlegesenter tilbyr rask og smertefri tanntrekking. I forbindelse med betennelse i overliggende tannkjøtt utvikles smerter, ømhet, dårlig smak i munnen. Innkilt visdomstann er når stedet tannen skulle komme opp, er helt eller delvis blokkert.


Symptomer på innkilt visdomstann oppstår ved komplikasjoner som infeksjon. Disse kan være smerte, dårlig ånde, hevelse, hodepine og kjevesmerter. Betennelse og smerte i visdomstenner i vekstfasen forekommer ofte.

Hovent tannkjøtt rundt visdomstannen er det vanligste tegnet på en betent visdomstann. I noen tilfeller kan det oppstå betennelse i operasjonssåret og dette vil medføre sterke og hamrende smerter. Dette kan føre til smerter i tannkjøtt eller kinn, samt skape irritasjon.


Delvis frembrutt visdomstann : Det kan oppstå betennelse i tannkjøttet omkring en delvis frembrutt visdomstann. I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes. Visdomstann smerter – noen tips. Sjelden kan det oppstå godartede svulster omkring de tennene.


Disse svulstene blir liggende i kjevebenet. I tillegg til at jeg fikk feber kunne jeg ikke en gang drikke med sugerør uten at innvollene vrengte seg inni meg.

Som hovedregel er en visdomstann i overkjeven lettere å fjerne enn en visdomstann i underkjeven. Ved fjerning av en visdomstann brukes lokal bedøvelse og et lite kirurgisk inngrep. Tannlegen opererte bort en visdomstann på venstre underkjeve for tre dager siden. Oerasjonen tok to timer. Smertene avtar ikke, tvert imot.


Har søkt litt rundt på nettet uten hell ang. Den ble fjernet kirurgisk hos en vanlig tannlege. Tannervebetennelse er en betennelse (inflammasjon) i den levende tannerven som er så fremskreden at kroppens immunforsvar ikke kan bekjempe tilstanden selv. Ved tannrotbetennelse, også kalt rotspissbetennelse, er tannerven dø og det er bakterier inne i tannrøttene. Det medfører at benet omkring tannrøttene til den rammede tannen brytes ned.


Opplever du smerter i visdomstann ? Her er de viktigste årsakene. I våre dager er det ikke bare visdom vi forbinder med visdomstennene. Nå har jeg vært hos tannlegen pga verk i den øverste visdomstanna og han sa den må ut.


Tenkte ikke mer over det da. Generelt: Fjerning av visdomstenner er et kirurgisk inngrep i kjevebenet. Mange pasienter vil få ubehagelige symptomer i form av smerter, hevelse og vanskeligheter med å spise etter operasjonen.


Jeg har visst betennelse.

En spesiell form er pericoronitt, som er betennelse i en tann - som oftest visdomstann som ikke har kommet helt frem, der kronen er delvis dekket av tannkjøtt. Gingivitt og periodontitt skyldes i hovedsak dårlig munnhygiene, utilstrekkelig fjerning av bakteriebelegget på tannoverflatene, sier Berge videre. Hei, Forrige onsdag morgen opererte jeg ut en visdomstann i underkjeven.


Det er i skrivende stund søndag kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg