torsdag 22. desember 2016

Hvordan sparkle sponplater

Hvordan sparkle sponplater

HeiJeg har lagt sponplater på veggene i gangen min og så lurer jeg på om folk har tips til hvordan jeg best kan sparkle for at skjøtene ikke skal sprekke om en stund (har jeg hørt). På vegg har jeg sponplater , fordelen er blant annet dette med å henge opp ting i disse platene. Så til spørsmålet: Ikke bruk papirstrimmel på sponplater.


Vær nøyaktig når platene monteres (dersom du skal gjøre det selv) og bruk litt lim i skjøtene, og sparkle skjøtene med sparkel. Deretter anbefaler han å sparkle. Etter at du har påført grunning, må skjøtene sparkles. Om du ønsker å armere skjøtene med papirstrimmel må du avgjøre selv.


Noen gjør det med hell, mens andre sliter med å få et godt resultat. Min erfaring er at det kan gå begge veier, så jeg ville nok ikke gjort det selv, forklarer han. Om du skal sparkle over tapet, bør du sjekke etter (og skjære vekk) eventuelle luftlommer før du begynner. Det lønner seg å bruke en bred sparkel når du skal helsparkle veggen.


Trykk her for å lese mer om generelt forarbeid. Start med å sparkle igjen alle flekker, hull og skjøter, som forklart over. HVORDAN JOBBER DU MED SPONPLATER ? Sponplater er gode og sterke byggeplater, men de er også litt sårbare.


Hvis du ikke bruker riktig teknikk når du sager i dem, vil sagsporet med stor sannsynlighet bli stygt og oppfliset. Først og fremst skal sagbladet være skarpt og fintannet. Et alternativ er å legge på en veggfornyer før du maler sponplatene. Da er du sikret et fint og slett resultat. Hvis plateskjøtene er tette og fine og det ikke er noen andre store ujevnheter i sponplatene, kan sparkling være unødvendig.


Hvordan sparkle sponplater

For å få sterke og rette ytterhjørner bør du bruke en hjørneforsterkende list, eller remser som er forsterket med metall. Monter listen i henhold til produsentens instruksjoner og sparkle to til tre ganger. Alternativt kan du sparkle fast remsen på samme måte som nevnt over.


Vi bryr oss om ditt personvern. Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Enten du har en vegg med mange sår, eller en tapet med tekstur du ønsker å ha fjernet, kan helsparkling være en god løsning for deg. Sparkelet dekker hele veggen og får den til å fremstå som jevn og ny. Denne artikkelen viser deg hvordan du skal gå frem for å få et fint resultat.


Hvordan sparkle sponplater

Vi har tidligere beskrevet hvordan du monterer gipsplater som en proff. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trefiberplater som for eksempel nye sponplater eller huntonittplater som akkurat er satt opp. Hvordan male nye trefiberplater. Se hvordan du helsparkler en vegg av f. Slik sparkler du veggen - steg for steg Før du begynner å sparkle veggen, må du se til at veggen er renset for løstsittende puss og at mindre hull er flekksparklet.


Når alle gulvsponplatene er lagt, bør du sparkle over skruehullene. Det gir en helt plan flate, noe som er en forutsetning hvis det for eksempel skal legges korkfliser. Sparklingen utføres med en vanlig sparkelmasse.


Undergulvet er nå ferdig, og det kan legges alt fra laminat til massive tregulv. Arbor ubehandlede sponplater er meget godt egnet til tapetsering. I våtrom innendørs gjelder en egen norm for hvordan underlaget forbedres.


Hvis ikke, kan du enten pusse veggen med mørtel, eller sparkle opp veggen med en sementbasert. Når du velger Forestia sponplate til veggen, slipper du å sparkle skjøtene. I dag angrer mange bittert på at de lot striemoten herje med husets vegger. Hva med å male sponplater ? Må de i så fall helsparkles, eller holder det med å sparkle skjøtene?


Bør vi bruke rettetapet utenpå sponplatene? Eller finnes det andre typer plater vi kan bruke? Vi har litt høyere vegger enn standar m. Du kan godt bruke sponplater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg