onsdag 7. desember 2016

Gode smultringer

Nå er de bakt ut, så om litt begynner kokingen. Blir spennende å smake på de etterpå. Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig). Når det putrer rundt en tresleiv, er smulten passe varm.


Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til en leiv på ca.

Stikk ut smultringer med en smultringutstikker. Stek ikke mer enn 4-smultringer om gangen. Bestemors beste smultringer. Med denne gode oppskriften lager du raskt en fest midt i uken, og når du marinerer kyllingen blir woken om mulig enda bedre. En porsjon av denne oppskriften gir ca.


Legg 3-smultringer i gryten om gangen når smulten er varm nok. Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv.

Bruk gjerne en kjevlematte av plast til utkjevlingen. Smultringene synker først før de kommer opp igjen. Smultbakst er enklest om du har en frityrgryte fordi du da kan holde jevn varme og har tryggheten med det sikre lokket. Denne retten har 3kcal pr 1gram.


De er som navnet tilsier, ringformet, og er for mange blant de syv slagene som bakes til jul. Etter at det ble laget spesielle utstikker bredte smultringene om seg, og på 50-tallet var det den mest populære julekaken av dem alle. Se også oppskrift på. Visp egg og sukker godt sammen.


Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.


Den aller største lykken ved å bake smultringer er å spise den runde bollen som blir til overs ved utstikking, spør du meg. Den kan stekes og nytes nystekt. Oppskriften gir cirka stk.

En av de syv sortene er for mange smultringer. Tradisjonelt sett var disse deilige smultkakene noe man lagde hele året, men i nyere tid forbinder vi dem nok mest med jul og julebakst. Ekstra saftige blir de med surmelk som Kefir eller Kulturmjølk. Velkommen til krem-dott-no! Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen.


Jeg er utdannet konditor og har drevet krem. På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt. Jeg var skrekkslagen første gang jeg skulle lage det.


Da skulle jeg til og med lage dem for et magasin. Det var smultkokingen som satte frykten i gang. Skikkelig skumle saker. Men, så viste det seg, når jeg først satte i gang, at det var riktig så greit.


Legg ikke flere smultringer oppi kjelen enn du klarer å passe på. Snu kakene når de flyter opp, og la steke til de blir lysebrune. Fisk smultringene opp med en tresleiv eller gaffel, la fettet renne litt av før kakene avkjøles på rist med kjøkkenpapir eller avispapir under. Nystekte smultringer er farlig gode.


På andre forsøk fant jeg ut at det å begrense sukkermengden i smultringer er bare et latterlig forsøk på å gjøre toppen av utsunt, bittebittelitt sunnere. Les oppskriften under, smultringer er virkelig sukker på fett med fett, fritert i fett. Mer usunt enn dette blir det ikke, men det er jul bare en gang i året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg