mandag 12. desember 2016

Hvor lenge varer eggløsningen

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Hvor lenge etter eggløsning kan man bli gravid? Det er mulig å bli gravid 1-dager etter eggløsning. Etter samleie bruker sædcellene ca timer for å nå egget.


Hei,Jeg håper jeg får noe svar fra dere. Jeg kjenner ikke noe symptomer på eggløsning. Men jeg leste på Internett, det ene symptomer på eggløsning er endring i brystene (de kan bli ømme, større, føles tyngre og bli mer klumpete). Den største sjansen for å bli gravid er dagene rundt eggløsning. Sædceller kan leve i opptil dager.


LES OGSÅ: Terminkalkulator: Slik regner jørdmor og legene ut din termindato. Hva kan være årsaken til manglende eggløsning? Lurer på hvor mange dager eggløsningen varer ,er det bare en dag i måneden? Det er viktig at man må ikke må tisse på fire timer før man tar testen.


Generelt sett kan man si at eggløsningen kommer ca dager FØR menstruasjonen, og har man regelmessig syklus på ca dager kommer den ca midt i syklusen, ca dager etter første mensdag. Eggløsningen varer i ett til to døgn. Gjennomsnittlig har kvinner en syklus som varer i dager.


Altså at det går dager fra første dag i menstruasjonen til neste gang du får mens, men dette varierer. Hva menes det med at menstruasjonen har forandret seg? Det kan være en idé at du starter å lage en oversikt på en kalender for når du har blødninger, hvor lenge de varer og et anslag på blødningsmengden (antall bind du bruker) dersom du mistenker at menstruasjonen har forandret seg på noe vis. Dette kan være til hjelp når du skal forklare til legen.


Det varierer noe fra jente til jente hvor lenge en menstruasjon varer hver gang. Noen har 3-dager og noen har kanskje 7-dager. Man pleier ikke å si at man er i menstruasjonsperioden. De fleste har nok hørt at eggløsningen inntreffer den 14. Har du en syklus som varer i dager, har du altså eggløsning rundt den 18.


Smertene kan vare fra ett øyeblikk til opptil timer. En sædcelle kan leve i opptil dager, men et egg lever ikke lenger enn til timer etter. Hvis befruktning ikke forekommer, vil egget og livmorforingen din kaste ut.


Du kan bare bestemme eggets levedyktighet etter eggløsning. Follikkelen er revet på grunn av luteiniserende hormon, hvor nivået stiger mange ganger før eggløsning. Så med blod eller urin kan det bestemmes tilnærming av eggløsning.


Jeg snakker om kanskje uker og noen ganger enda lengre! Er det helt normalt eller? Synes at det begynner å slite på ekteskapet men jeg prøver det jeg kan for ikke å irritere henne. Jeg lurer rett og slett på hvor lenge en festeblødning varer. Derfor spør jeg her.


Hvor lang tid tar det før man eventuellt får det etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg