torsdag 15. desember 2016

Kropp etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Hemorroider, åreknuter og hengepupper.

Her er listen over hva du faktisk kan forvente at skjer med kroppen din etter en fødsel. Men ja, kroppen etter fødsel , hehe. Under ser dere et bilde jeg tok samme dagen jeg kom hjem fra sykehuset, fire dager etter fødsel. Dauer litt av å dele sånne bilder, men samtidig er det jo gøy å se, og jeg har bjudat på hele graviditeten, så hvorfor slutte nå#128517; Alle er ulike, dette er meg, du er deg.


Under en graviditet gjennomgår kroppen store fysiske og psykiske forandringer. Etter fødselen skal kroppen tilbake til slik den var før graviditeten. Når du har mistet et barn ved fødsel , kan kroppslige forandringer bli spesielt krevende.

Kroppen og den første tiden etter fødsel. De fleste kvinner opplever noen kroppslige og følelsesmessige plager, selv etter en normal fødsel. Hvis du er bekymret, bør du ta kontakt med helsesykepleier eller fastlegen. De første dagene etter fødselen kan det kjennes litt sårt og stramt nedentil.


Da føles det svært behagelig med barselskyll. Bruk hånddusjen eller en kanne med grønnsåpevann. Blås gjerne tørt med hårføner. Noen synes det er vanskelig å late vannet de første timene etter fødselen , og mange føler heller ikke behov. Da fotograf Ash Luna startet å ta bilder av kvinnekropper etter svangerskap og fødsler , håpet hun å få med seg rundt 1kvinner.


Og hun er langt fra ferdig. Etter siste fødsel fikk jeg prolaps i livmoren så jeg kan ikke trene før bekkenbunnen er sterkere. Eventuelt etter operasjon. Det blir ikke evaluert før det er godt over ett år etter fødsel siden kroppen enda kan fikse det selv eller deler av det selv.


Men om jeg hadde tatt sit ups eller en løpetur er vel helt ærlig ikke helt sannsynlig. Under svangerskapet har kvinnens kropp blitt bombardert med hormoner, og dette er selvsagt også helt nødvendig.

Hos noen kan imidlertid svangerskapsplagene henge igjen i tiden etter fødselen , og da kan det ta uker, måneder eller ett år før kroppen klarer å komme seg igjen, sier jordmor hos Jordmornytt, Victoria Hodt. Har du én favorittøvelse som du gjør hele tiden, vil treningseffekten reduseres fordi kroppen blir vant til den. Tren med mest mulig variasjon, det er et godt treningsprinsipp, anbefaler hun.


Jordmor Christina Nordkvelde synes ikke mødre i permisjon skal ha for stort fokus på kropp og det å se bra ut fort etter fødselen. Det er nok ikke alle som er forberedt på alt som skjer med kroppen etter fødsel. Og noen plager er fremdeles tabubelagt, sier Elisabeth Kjølholdt, forfatter av boken Akkurat født – dette skjer med kroppen din i barseltiden. Endelig en rynkekrem som virker.


Selv etter en normal fødsel , får de fleste plager som etterrier, blødninger, forstoppelse og svie når en tisser. Det varierer kraftig hvor fort man syns kroppen er tilbake igjen etter en fødsel. Dette skjer med kroppen i tiden etter fødselen. Problemer med avføringen, vann i kroppen. Jeg skjønner deg veldig godt hi.


Jeg har ikke sånne blodårer men fikk beina dekket med cellulitter etter svangerskap, kombinert med strekkmerker nedover lårene. Beina mine er bare cellulitter fra topp til tå bokstavelig talt, og strekkmerkene gjør at det ser enda verre ut. Etter å ha båret et barn frem til verden, skal kroppen bruke litt tid på å komme tilbake til sitt vanlige selv igjen. Men på veien dit, skjer det er par ting. Her får du en liten oversikt over hva som skjer med kroppen din etter en fødsel.


Men så fort jeg snakker om å komme seg ut å gjøre noe aktivt og begynne å trene igjen når kroppen er klar for det, begynner folk med du skal ikke bry deg om hvordan kroppen ser ut etter svangerskapet det tar tid før magen er flat igjen osv Men fokuset mitt ligger ikke der! Jeg vil ha normalfunksjon i kroppen raskest mulig. I tiden etter at H ble født blogget jeg om de vanlige forandringene og utfordringene en mamma kropp går igjennom. Og tro meg, jeg har ingen superkropp som struttet med sixpack og trange jeans rett etter fødsel ! Se de utrolige bildene: Kvinnekroppen etter svangerskap og fødsel Da fotografen begynte å ta bilder av kvinnekropper etter svangerskap og fødsler , håpet hun å få med seg rundt 1kvinner. For min del var jeg tidlig ute med vognen.


Gikk i oppoverbakker og holdt meg i bevegelse i løpet av dagen. Etter fire uker begynte jeg med treningen igjen, men hopping og løping lot seg ikke gjennomføre før etter åtte uker. Vær stolt over din kropp som har gått gravid i uker, oppfordrer jordmor Svedberg.


Hun forteller at hvis man lever sunt så kommer kroppen tilbake etter hvert. Hun tipser også om å ligge på magen så mye som mulig etter fødselen , selv om ømme melketunge bryster begrenser det noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg