fredag 9. desember 2016

Finnmarks bunad

Finnmarks bunad

Damebunad: Stakken: En kan velge mellom sort og blått. Stakken Åsne stakken er et alternativ til bunad. Kvendrakten Formålet med prosjektet var å styrke den kvenske. Velkommen til mitt bunadsverksted.


Finnmarks bunad

Den originale bunaden fra Norsk Flid Husfliden Norsk Flid Husfliden er landets ledende produsent og distributør av bunad. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Lagets navn var den gang Bossekop Husflidslag.


Vi leier nå et lokale på Elvebakken, det ligger i Røde kors sitt bygg som heter Stavangerfjord. Skjorta er i lin, med brodert mønster. Mønstret er utarbeidet på et håndvevd krina eller hoseband.


Vesten er i rødt ullstoff, som fores med linstrie, ryggen er 4- delt med en klokke og skjørt. Norges største presentasjon av bunader. Bunad er en fest- og høytidsdrakt som har bakgrunn i en folkedrakt. Her vil du kunne se et utvalg av smykkene vi lager på vårt verksted i Kautokeino.


Vi er i ferd med å lage nye nettsider med ny nettbutikk klar for lansering veldig snart. Juhls Sølvsmie feirer år i år og vi gleder oss til å kunne presenterer nye produkter, reproduksjoner av eldre modeller samt vår nye retrospektive kolleksjon. I tillegg legger vi ut alle våre andre.


Finnmarks bunad

Finnmarksbunad Nye bilder kommer. Til venstre, Målselv og Bardu damestakk og liv er i svart, mørkeblått, mellomblått eller grønt ullstoff. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk tilknytning til. Broderiet er inspirert av motivet på ei lue, trolig fra Oppdal. Jeg har nettopp arvet et finnmarksbunad som ble kjøpt en gang på 70-tallet.


Veldig fornøyd :-) Kan ellers melde om nydelig vær i Øksfjor Loppa. Strikk bunadskofte. Av Merete Norheim Myrdahl. Koftene har mønster på krage og mansjetter, og inspirasjon til disse har forfatteren hentet fra broderier, border og bånd fra de norske bunadene. Tid for å tenke på bunad til våren?


Finnmarks bunad

Vi har også materialpakker! Komplett utval av vakkert sølv til bunaden din. Det rette bunadsølvet med livstidsgaranti, laga på Voss. Dette er ett bilde av meg Hvor er bildet tatt, og i hvilken situasjon?


Vi tilbyr også nydelige bunader fra kjente norske produsenter. Vask og stell av bunad - slik gjør du det. Bunad trenger ikke vaskes ofte, men hvis uhellet først er ute og du får flekker på festplagget, er det godt å vite hva du skal gjøre. Etter dette var gjort var det på tide å steke båndet i stekeovnen.


Man kan også stryke for å sette fargen stod det på flasken, men jeg var livredd for at guttaen ville bli klissete og kline utover… ja hvem vet hva som kunne ha skjedd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg