onsdag 28. desember 2016

Populære guttenavn 2014

Den neste tiårsperioden var andelene sunket til og 9. De siste fem årene år er tilsvarende tall og prosent. En vesentlig del av den større variasjonen i navn de siste årene skyldes innvandringen til Norge, med innslag av mange nye navn. Navnet Nora er en kortform av Eleonore, men betydningen er ikke kjent.


Av alle populære navn, er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert. Jakob er et typisk bibelnavn. Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over. Hvor mange heter det samme som deg? Til tross for at Nora og Lucas er Norges mest populære navn, er det noen lokale variasjoner.


Mohammad ligger på topp i Oslo, mens Noah er det mest populære guttenavnet i Vest-Agder. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! Mange vokaler og klangfulle konsontanter er populære nå, som i Emilie, Mia, Liam og Elias, sier Utne. Men guttene kan gjerne høres litt hardere ut.


På jakt etter et langt navn til babyen din? Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning. Her får du inspirasjon til navnevalget til din baby. Har du et populært navn? Se hvor det er mest brukt lenger nede i saken.


Flest på år og så økte det. Ifølge SSB er det guttenavnene Matheo , Liam , Olav og Aksel og jentenavnene Olivia , Ella , Mie og Lilly som har klatret mest på listen i løpet av den siste femårsperioden. For guttenavn er det Liam og Aksel som kom hurtigst inn på ti-på-topp.


Hvilket guttenavn er det vanligste og mest populære ? Det ga navnet en 24. Guttenavn og mye mer for du hjelp til hos oss. Mohammed har vært det mest populære guttevalget i Oslo i en årrekke. Lucas eller Lukas har vært på topp seks av de siste sju årene. Bare i fjor gikk ett navn forbi — Filip.


Bibelske guttenavn har vært populære en stund. Er ditt navn på listen? Vil heller ikke ha navn som er så populære at annahver unge i fx barnehagen har samma navnet, så langt det er mulg. Et populært navn som Iben er for eksempel både et jente og guttenavn , men brukes i dag aller helst om jenter.


For slektsforskere er det alltid moro med navn. Vi vedder på at du ikke klarer å gjette deg frem til det! Svært populært også i Norge.


I Norge gjør Sofia-varianter det svært godt på navnestatistikken. Synes du alle de fine navnene er for populære ? Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Her på siden finner du en oppdatert liste over de mest populære norske guttenavn og et betyr at den listen som ligger her var de mest populære navnene som ble valgt i året i forveien. William har lenge vært et populært navn på gutter i Norge og navnet befester sin posisjon på toppen av listen også i år. Korte jentenavn som slutter på a eller ah, og guttenavn som har rot i Bibelen, sier Jørgen Ouren.


De neste jødiske guttenavnene er Uri, Itay og Yossef. De mest populære guttenavnene blant muslimene er – etter Mohammad – Ahme Omar og Yusuf.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg