tirsdag 20. desember 2016

Hvite prikker på leggene

Hva er disse hvite prikkene på leggene ? Kommer når jeg tar sol og blir brun. Hadde noen i fjor også, men det føles som om det blir flere for hver sommer? Andre som har slike og hva er det? Det er vanlig at disse dukker i løpet av sommeren, spesielt etter soling.


Hva forårsaker disse flekkene?

De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet. Lichen planus har en tendens til å ramme huden rundt anklene og leggene. Keratosis pilaris: Veldig vanlig hudtilstand der man får røde prikker med ru overflate på fremsiden av lårene og leggene. Psoriasis: Hudsykdom som rammer ca. Vanlig årsak til vedvarende skjellende utslett på leggene.


Jeg har hvite flekker i huden, og de sprer seg om sommeren. Flekkene begynte på leggene , men jeg har nå hvite flekker både på armene,. De blir ikke brune, og synes derfor ekstra godt om sommeren.


Blødning etter fingring og røde prikker etter shaving.

Røde prikker på penis og penishodet, irriteres ved svetting og dusjing. Men har merket den siste uken at jeg har fått mer vann i kroppen, hovne ankler, legger, armer og hender, og at jeg samtidig har fått hvite prikker på disse stedene. Kanskje jeg skal høre med jordmor i morgen. Jeg har ikke spurt jm om det, men så her inne på forumet at noen spurte om det og at det hadde noe med vann i kroppen å gjøre. Satser på at det forsvinner etter fødselen.


Guttate Hypomelanose kjennetegnes av små (2-mm) hvite flekker på leggene og underarmene. Idiopatisk betyr at årsaken er ukjent. Guttate betyr at flekkene ser ut som regndråper som har truffet huden. Det er spesielt mennesker med lys hudtype som rammes. De er vanligere etter årsalderen.


Noen som vet hva det er? Som regel er det helt ufarlige tilstander som gir hvite flekker på neglene, men det kan være lurt å oppsøke lege om du får smerter, kløe, eller du ser større forandringer på neglene. LES OGSÅ: Blod under neglen. Slik kan du ta vare på neglene dine.


På denne årstiden er neglene mer utsatt, på grunn av kulde og varierende. Ernæringsfysiolog, Tine Sundfør, har tidligere fortalt KK. Pityriasis versicolor - Nettdoktor De fremstr da som hvite flekker p en litt sommerbrun bakgrunn og blir mer synlige enn de var om.


SVAR: Hei, og takk for spørsmål.

Hvite fregner p leggene , hva er det? Hvis du vil ha et helt sikkert svar bør du derfo. Disse hvite partiene i neglen er vanligst hos unge og kan bli bedre med årene, sier hun. Kan bruke ett år på å forsvinne Når de hvite prikkene først har inntatt neglene dine, er det ikke bare bare å få dem vekk igjen. Spesielt brystet og ryggen pleier vre utsatte steder for mange.


Det er noe mer uvanlig f dette nedover bena, og utseendet p. Lowrianne (31) mistet nesten tommelen på grunn av falske negler Skyldes sjeldent vitaminmangel. En vanlig oppfatning er at små, hvite prikker skyldes kalsiummangel eller mangelsykdommer. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Raynauds fenomen kan også sees på fingrene, nesen, leppene og øreflippene. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.


Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett. Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg