fredag 30. desember 2016

Fødsel termin

Tallene indikerer at dette gjelder seks av ti fødsler , mens kun føder etter termin. Du er heller ikke alene dersom du føder mer en to uker fra termin. Ca oppgir at de fødte mer enn to uker før termin mens det tilsvarende tallet etter termin var vesentlig lavere, d. Til termin rommer altså cirka uker. De aller fleste gravide skulle vel helst sett, at de slapp å gå over termindato.


Det er jo ganske mange!

Man kan jo spørre litt i familien, hvor lenge mor og eventuelt søstre har gått i forhold til termin. Se informasjon om bl. Flest barn blir født etter ukers svangerskap. Men skjer ikke fødselen i terminuken, er sjansen stor for at den skjer i uken før eller etter.


Fødselen inntrer i gjennomsnitt når svangerskapet har vart 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Denne dagen kalles gjerne termin , men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42. Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel.


Vanlig å føde etter termin.

Janbu legger til at det er like vanlig å gå over termin som å føde før termin. Halvparten av alle gravide går over termin. Termin er tid for fullgått svangerskap. Fødsler som inntreffer mellom svangerskapsuke 37.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Kanskje har du tidligere brukt terminkalkulatoren til å beregne termin , og fått terminen flyttet på ultralyd – men vil ha oversikt over viktige tidspunkter i. Dersom fødselen skjer før uke er over, er det en for tidlig fødsel , såkalt prematur fødsel. Mange blir stresset dersom de går én dag over termin , men det er faktisk kun fire prosent som føder på termin.


Hvis fødselen starter tidlig, trenger både du og barnet behandling på sykehus. På sykehuset kan de gjøre nærmere undersøkelser for å se om fødselen er nær forestående. Når vi setter i gang fødselen , ønsker vi å fremskynde fødselen før kroppen selv er klar for dette.


Om din fødsel blir satt i gang, bør du innstille deg på at det kan ta tid før fødselsriene starter og du føder. Dette gjelder både ved fødsel og adopsjon. Far eller medmor kan ta ut foreldrepengeperioden fra uke syv etter fødselen. Planlagt hjemmefødsel. Jordmor eller lege følger med på helsen din underveis, og avgjør om du bør føde hjemme eller ved en institusjon.


Mange gravide som nærmer seg termin , opplever at fosteret beveger seg litt annerledes, og mer fra side til side.

Men selv om det nærmer seg fødsel , skal det være liv hver eneste dag. Dersom det er mindre liv og kvinnen er urolig, skal hun alltid ta kontakt med fødeavdelingen, sier Ragna Marie Bugge Aase. Den offisielle lengden på en kvinnes svangerskap er i følge Verdens Helseorganisasjon på 2dager eller dager.


Beregn din termin med en af vores forskellige terminsberegnere, få en uge for uge oversigt, ultralydsscannings kalender m. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg