mandag 23. juli 2018

Hjemmelaget babymat

Bare Bra Barnematbloggen. Her får du masse geniale tips til den første babymaten! Du får lære mer om jern, hvor mye mat babyen din trenger når den skal begynne å spise fast føde, og du finner steg for steg guider til hvordan du enkelt kan lage barnematen selv. Det er både enkelt og gøy å lage hjemmelaget mat for spedbarn.


Hjemmelaget babymat

Holdbarheten på hjemmelaget babymat er ikke slik som de glassene du kjøper i butikken, og oppbevarer du babymaten feil kan det bli en grobunn for mange bakterier som du helst ikke vil putte i din lille. Hjemmelagd babymat – mange oppskrifter Til alle dere som går inn i det nye året med et ønske om å lage babymaten selv: her kommer et lite utvalg av god babymat du lett kan lage hjemme Når du vil introdusere mat for smårollingen, vil det sannsynligvis være snakk om 1–ts med grøt eller most mat i starten. Ferdig industrifremkalt grøt har sjelden tilstrekkelig med jern, men hjemmelaget er ikke nødvendigvis bedre. Industrifremkalt grøt er ikke nødvendigvis dårligere, men det er ikke slik at hjemmelaget alltid er best. Jerninnholdet i hjemmelaget grøt er lavere, og det kan bli for lavt hos små barn som har et høyt behov.


Om hjemmelaget babymat - fra de første munnfuller til ettårsdag. Skrevet av mamma, med mastergrad i klinisk ernæring. Da jeg en gang på biltur ga henne en skje mat fra kjøpt babymat på glass så hun på meg (med det som for meg så ut som vanntro i blikket) og spyttet det ut.


Hjemmelaget babymat

Det ble aldri mer mat på glass for henne. Etter å ha smakt kjøpt babymat synes jeg ikke det er så rart at hun spyttet det ut for det smaker absolutt ingenting. Oppskrifter på babymat. Suksesskokkforfatteren begynte å eksperimentere med hjemmelaget babymat da barnet hennes ikke ville spise. Margit Vea er faglærer i ernæring, helse og miljøfag og har en master i helsefremmende arbeid med barnemat som tema.


Hun har skrevet flere kokebøker og har egen matspalte i Aftenposten Junior, samt egne matserier på MatkanalenTV. The Two Hairy Bikers Simon King og David Myers lager deilig, hjemmelaget mat, inspirert av sin oppvekst, tradisjonelle britiske retter, familieoppskrifter og reiser de har vært på. Du har allerede gitt Hjemmelaget babymat med bolognese en vurdering! Spedbarnsmat kan du enkelt lage selv, og samtidig har du god kontroll på hva maten inneholder.


Hjemmelaget babymat

For å få til å kun bruke hjemmelaget mat i en hektisk hverdag med små barn er det viktig å planlegge. Grønnsaksmos er fint å ta med i veska rett fra fryseren. Da er den tint til lunsj. Lag opp en gryte eller lignende som du vet babyen liker og frys ned i små glass. Babymat på glass – rett fra fryseren.


Tomatpureglass har fin babymatstørrelse, eller bruk gamle syltetøyglass. Du får også kjøpt glass eller bokser i forskjellige størrelser både på Ikea og Søstrene Grene. Det er enkelt å lage de første smaksprøvene til babyen din selv.


I starten holder det med små smaksprøver av mos og da med så lite som en teskje om gangen. Her er noen tips til hjemmelaget babymat. Noe av målet med å lage hjemmelaget babymat , kan også være ønsket om at barnet kjenner igjen smakene når det blir større og kan spise det samme som resten av familien.


En av fordelene med hjemmelaget babymat er at man kan tilpasse konsistensen mer gradvis, slik at maten ligner mer på vår mat. Og ikke minst vet man hva barnet får i seg. Mye kan lages i store porsjoner og fryses ne da bruker man minimalt med tid til å forberede hvert måltid.


Hjemmelaget babymat

Selve tilberedningen tar omtrent like kort tid som om man lager enkeltvise porsjoner. Det kommer jevnlig endel spørsmål om hvor man kan få tak i ulike ting til barnematen. Mitt mål er at man skal få tak i det meste jeg bruker på nærbutikken – at terskelen for å lage hjemmelaget mat til barna sine (og seg selv) skal være lav!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg