torsdag 5. juli 2018

Gravid utslett

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


De aller fleste gravide har hatt vannkopper før de blir gravide , men i de få tilfellene der vannkopper oppstår under graviditeten, bør man kontrollere med blodprøve om det faktisk er vannkopper. Hos gravide kan vannkopper være en alvorlig sykdom som krever sykehusinnleggelse og intensiv behandling.

Opptil av alle gravide er plaget med en eller annen form for kløe i svangerskapet. Tallene er usikre, men graviditetsbetinget intrahepatisk kolestase er påvist hos 1- av gravide kvinner i Skandinavia. Det later til at risikoen for å utvikle sykdommen er høyere hos kvinner fra Chile, Bolivia, Kina, Pakistan og India.


Kløen er som regel verst om natten. Det følger ingen utslett med kløen. Kløe mens man er gravid er vanlig, omtrent av alle gravide plages med kløe under graviditeten.


Svangerskapskløe er som regel ufarlig, men i sjeldne tilfeller kan kløen skyldes sykdom i lever og galle, noe som kan være farlig for fosteret.

Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Jeg er gravid i uke og har siden rundt uke hatt små blemmer (kvise lignende) med rødhet rundt, samlet i grupper rundt munn og nese. De blusser litt ekstra opp til tider og har på det meste vært rundt ca små blemmer på ett lite område. Vår pasient viser at diagnosen svangerskapspemfigoid kan være vanskelig å stille klinisk før det er kommet vesikobullae.


I praksis vil man ikke ta hudbiopsi til direkte immunfluorescens av alle gravide med et stasjonært urtikarielt utslett , fordi de fleste av disse kvinnene har polymorf svangerskapsdermatose. I tillegg til utslett er kløe det vanligste symptomet ved disse hudtilstandene. Normal svangerskapskløe er vanlig. Studier viser at opptil prosent av alle gravide får plager med kløe i svangerskapet.


Kløe i huden oppstår på grunn av normale (fysiologiske) forandringer, tørr hu økt strekk på huden er vanligst. Det kalles også norsk skabb. Personer med skorpeskabb har tykke skorper i huden som inneholder et stort antall midd og egg, de er svært smittsomme og kan spre smitten både ved direkte hud-mot-hud kontakt og hvis andre har kontakt med deres klær, sengetøy og møbler.


De har ofte ikke de vanlige symptomene på skabb som utslett eller kløe. Reaksjoner på legemidler, for eksempel antibiotika, soppdrepende medisiner eller narkotiske smertestillende medikamenter, kan føre til utbredt utslett og kløe. Under graviditet, opplever noen kvinner kløende hu spesielt på magen og lårene.

Kløende hudsykdommer som eksem kan forverres i løpet av svangerskapet. Har barnet ditt fått utslett ? Her er tipsene du trenger. Vannkopper (Varicella) er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i form av væskefylte blemmer. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.


Noen får mye feber og blir dekket av utslett , mens andre bare får noen få blemmer og ikke føler seg syke. Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Varmeutslett ser ut som små bobler eller kviser under huden.


Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Det er typisk at man får utslett etter berøring av planter eller brennmaneter.


Kronisk elveblest er mer problematisk både for pasienten og legen enn det akutte anfallet. Et kløende utslett i flere uker er dypt frustrerende, ikke minst når det viser seg at man i de fleste tilfellene ikke finner en årsak til utslettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg