mandag 9. juli 2018

Kikhoste gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kikhostevaksine til gravide. Ved å vaksinere gravide kvinner i siste halvdel av svangerskapet, vil kvinnen lage antistoffer mot kikhoste som overføres til fosteret i slutten av svangerskapet. Spedbarn er mottagelige for sykdommen fra fødselen av fordi moren ofte har lavt serumnivå av kikhosteantistoffer slik at lite blir overført via placenta.


Gravide som får kikhoste bør oppsøke lege snarest. Ikke alle medikamenter brukt mot sykdommen kan brukes i svangerskapet. Les også: Normalt å hoste i ukesvis. Følg vaksineprogrammet og frisk opp! Babyer får vaksine mot kikhoste ved og månedersalder.


Andre tidlige symptomer de første 1-ukene kan være rennende nese, lav feber, en sporadisk hoste, apne. Fikk vite at jeg har hatt kikhoste en stund etter at jeg tok blodprøver hos legen. Det eneste symptomet jeg har hatt er tungpusthet.


Og er redd dette skal skade fosteret. Legen sier at hun tror at det ikke gjør det. Noen som har vært i en lignende situasjon? SPØRSMÅL: En kvinne planlegger å ta kikhoste påfyllingsdose. Lege spør når det da vil være trygt å bli gravid ? Hvis det finnes antistoff, har den gravide vært smittet tidligere og er immun overfor sykdommen.


Man kan også lage antistoffer mot sykdommen ved vaksinasjon. Er vaksinasjon farlig når man er gravid ? Hovedregelen er at man skal unngå vaksinasjon når man er gravid. Bakterien fester seg vanligvis i slimhinnen i svelget og lungene.


Den utløser lokal skade av slimhinneoverflaten, og den produserer et giftstoff (toksin) som også medfører irritasjon i slimhinnen. De aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller år. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Vaksiner har blitt et kontroversielt tema den siste tiden. Det er anbefalt at du tar vaksinen mot kikhoste når du er gravid og gir det til babyen i løpet av hans eller hennes tidlige barndom. Selv om babyer er mest utsatt for dette kan hvem som helst bli smittet.


Kikhoste gravid

Da hun ble gravid for første gang fikk hun tilbud om vaksine mot kikhoste i uke – som hun bevisst sa nei til. Hvor langt er det til nærmeste andre tilbud da? Ingenting er i nærheten er vi bor. Er jeg skikkelig heldig skal ungene på tre forskjellige steder samme ettermiddag.


Gutten er prøvde fotball k mange år, men er ingen typisk lagspiller. Hos uvaksinerte varer sykdommen i 6-uker eller lengre. Sykdommen er meget smittsom - nær 1 fikk sykdommen før vi begynte å vaksinere.


Symptomer Den smitter ved dråpesmitte (hoste). Den kan være farlig for små barn, spesielt spedbarn. Sykdommen angriper luftveiene og fører til alvorlige hosteanfall som kan forstyrre normal pusting. Hostingen er ofte fulgt av en pipende lyd (”kiking”), derav ” kikhoste ”. Hosten kan vare i 1-måneder eller lengre. Kighoste er nu som tidligere en virkelig alvorlig børnesygdom, hvis man får den før seks-måneders alderen.


De helt små børn har meget snævre luftveje, hvor sejt slim kan hobe sig op og give problemer med at trække vejret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg