tirsdag 31. juli 2018

Downs syndrom barn

Downs syndrom barn

Tilstanden skyldes en genfeil i kroppens celler. Downs syndrom (også kalt trisomi 21) er den hyppigste formen for utviklingshemming. Men prosjektet tar utgangspunkt i læreplanen og retter seg også mot resten av klassen.


Selv om barnet har utviklet tenner, fortsetter det å benytte tungen. Spisevansker opptrer hos cirka fire av fem av barna. Et vanlig problem er lav muskelspenning. Men det finnes måter å hjelpe barnet på som kan gjøre ammingen enklere.


Dette betyr at foreldre kan benytte seg av generelle tilbud for målrettet spesialbehandling. Men når det gjelder eget aktive ordforråd og ulike typer grammatiske ferdigheter, sliter disse barna sammenlignet med normalt utviklede barn. Med årene blir avstanden større og større, også når det gjelder ordforståelse.


Downs syndrom barn

Menstruasjonen debuterer til normal ti er regelmessig og de kan bli gravide. Nærmere svangerskap er beskrevet, og det er behov for prevensjonsveiledning. Halvparten av svangerskapene vil gi et barn med down syndrom , og den andre halvparten barn uten kromosomfeil. Down syndrom skyldes en medfødt genetisk tilstand.


I tillegg, for å sikre god utvikling, anbefales det å oppmuntre til aktiviteter som lar dem fremme og utvikle evnene sine. Språkvansker kan være et stort problem for barn med utviklingshemming. Tidlige tiltak kan bety en avgjørende forskjell for senere utvikling, sier prosjektleder og forsker Kari-Anne Bottegaard Næss. Puste- og svelgeproblematikk kan skyldes karringer (unormalt forløp av aorta eller pulmonalarterien). Det gjør at de får færre venner og forblir språksvake.


Personer med Trisomi har eksistert i tusener av år, men det var først med Dr. Nå er hun gravid igjen – og velger bort fostervannsprøve. En slik vond beskjed fra legen forandrer foreldrenes liv for godt.


Jeg følte det som om jeg hadde mareritt, og jeg ønsket å våkne, forteller en far som heter Víctor. Barn med downs syndrom. Halvannen time senere sitter vi og vurderer å selv ta kontakt med sykehuset. Denne gangen er det legen fra Trondheim. Da ringer det igjen.


Downs syndrom barn

De forstår gjerne mye mer enn det menneskene rundt dem får inntrykk av, sier forsker i. Kjønsscelledeling er reduksjonsdeling, altså at en celle deler seg og blir to. Mor har sjanse til å få et barn med Downs med en frisk mann. Min for forståelse er også preget av at det er stort fokus på brus, pølser og potetgull o. For alle barn er det første leve året et viktig år. Gjennom tilrettelegging av barnets hverdag kan du stimulere barnets utvikling.


Det er mange nye inntrykk og mye å lære. Alle barn har sin egen personlighet, noen er mer aktive enn andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg