fredag 13. juli 2018

Alenemor og student

Heldigvis finnes det noe hjelp å få, og Norge har gode støtteordninger for alenemødre- og fedre. Jeg starta med studier da datteren min var år. Da startet hun i barnehage.


Jeg er alenemor og jobber deltid i stilling. Mottar nå overgangsstønad og har tanker om å starte på nettstudier til høsten. Noen her som har erfaringer rundt dette ? Jeg har en del ledige dager i uken og ønsker å starte på lærerstudier. For å skaffe meg en god og stabil jobb slik at jeg kan f. Det ser ut til at jeg blir alenemor snart, samboeren min vil ikke mer. Vi har ett barn som er 1. Jeg bekymrer meg for hvordan jeg skal klare meg i fremtiden og vurderer aa begynne paa aarig utdannelse.


Noen som vet hvordan det er som fulltids student da, mht laan og stipen annen okonomisk stott. Alenemor og student. Hvordan får man penger på. To barn, alenemor og student.


Alenemor og student

Student , alenemor og støtte. Jeg prøver å trene de dagene jeg starter sent på skolen, men det er mer ett ork enn noen glede. For å være heltidsstudent, alenemor og bo. Du må registrere deg før du kan skrive innlegg, delta i terminklubber og foreldregrupper eller stille spørsmål til fagpersonalet. Medlemskap er gratis.


Man er mye mer fleksibel mtp bosted (kan bo i kollektiv og på liten hybel), og er mye mer fleksibel mtp arbeidstider og kan slik jobbe ekstra ved siden av studier for å finansiere. Den uten barn har jo også kun sine egne utgifter å tenke på, og har jo heller ikke bidratt til å oppdra samfunnets kommende generasjon (enda). Noen som kan gi meg en oversikt over stønadene og beløpene når en er alenemor og student ? Dette gjelder ikke meg, men prøver å finne ut litt for datteren til sambo.


Hun må også flytte fra nordnorge til østlandet. Som gravid student er det mye informasjon å sette seg inn i når det gjelder både økonomi og studier. Her er en oversikt over det du kan få av økonomisk støtte som gravid student. De statlige overføringene skjer i form av skattelettelser, trygder og ulike stønader. Selv om barnet er ikke er hos deg hele tiden, er det du som aleneforsørger som mottar 1prosent av all statlig støtte.


Så mye kan du få i foreldrestipend. Fra lånekassen kan du jo få vanlig lån og stipen i tillegg kan du få forsørgerstipend. Jeg skjønte at jeg trengte mer kunnskap og bestemte meg for å studere noe som handlet om barn.


Alenemor og student

De andre i klassen min er yngre enn meg, og jeg er alenemor med barn. Er nå blitt 3 alenemor fra han var mndr,. Alt kan skrives og printes ut på nav. NAV med alle vedlegg. Er du susete av den ferske babytåken (også kalt ammetåken) og ny tilværelse, skaff deg praktisk hjelp i form av en bestefar, bror eller venn – og få det gjort.


Det er bedre å bruke energien der du strengt tatt trenger den. Hvis mor er student uten inntekt, kan hun få engangsstønad. Da har ikke far rett på fedrekvote. Men, hvis far er i arbeid og har opptjent rett til foreldrepenger, kan han i disse tilfellene ta ut foreldrepenger fra tidligst seks uker etter fødselen dersom mor f. Vi fordeler disse utgiftene prosentvis på deg og barnets far etter hvor mye tid barna tilbringer hos den enkelte.


Dersom barna er hos pappa annenhver helg, to uker på sommeren og en uke i jula eller påsken - tilsvarer det av årets 3dager. Prosentfordelingen blir da at barna er hos pappa prosent av tiden og hos deg prosent av tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg