onsdag 4. juli 2018

Gravid hjertebank

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg forstår godt at disse ”anfallene” plager deg.


Om det er noen trøst er du ikke alene om lignende opplevelser. Enkelte gravide kan fortelle om ubehagelig hjertebank som har vart så lenge at de har oppsøkt lege for å utelukke mistanke om en.

Mange gravide opplever en følelse av at hjertet banker fortere og hardere enn før. Dette symptomet i svangerskapet er stort sett uskyldig, og årsaken til at det blir slik er at hjertet må pumpe mer blod rundt i kroppen og til livmoren. Hjertet må derfor slå raskere for å sikre kroppen den nødvendige blodtilførselen.


Hjertebank blir mer fremtredende når du anstrenger deg, fordi. Vanlige årsaker til hjertebank er ufarlige ekstraslag, feber, angsttilstander, lav blodprosent og bruk av stimulerende midler som kaffe og tobakk. Selv om de fleste årsakene til hjertebank er ufarlige, er en allikevel alltid bekymret for at det kan være noe med hjertet. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid.


Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt, også er svimmel, opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank , er tungpustet, har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi). I tilllegg kjenner man jo etter hvert minste signal fra kroppen og tolker det i verst mulig retning!

Kjenner meg veldig igjen! Igår og idag har jeg kjent endel hjertebank. Før jeg ble gravid har jeg slitt en del med dette i perioder, derfor kommer det vel. Vanlige beymringer i svangerskapet.


Fastlege Kari Løvendahl Mogstad erfarer at gravide kan ha et nærmest uendelig behov for informasjon. Det vil skape trygghet. Oppsøk fastlegen med en gang du er blitt gravid , råder han. Og gravide kvinner både kan og skal ta medisiner for stoffskifte, i samråd med lege.


Dersom du allerede tar tabletter for lavt stoffskifte, er det vanlig å øke mengden når du blir gravid. Dette kan være en følelse av at hjertet slår spesielt kraftig, raskt, langsomt eller uregelmessig. Kanskje du er bekymret for den lille dersom du skulle besvime? Som regel går alt veldig fint, og svimmelhet er en vanlig følelse å kjenne på når du er gravid.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Jeg opplever stadig ganske kraftig hjertebank , det føles som om det banker i både armer, rygg og selvsagt hjerte og bryst. Noen flere som til tider har blitt plaget av hjertebank under tvillinggraviditet? Har det sånn av og til, spesielt etter at eg har vært fysisk aktiv.


Er visst helt normalt å ha det, men er samtidig så ekkelt. Og så blir en bekymra, og da blir det berre meir.

Har hatt det et par ganger tidli. I dag da jeg kom på jobben fikk jeg skikkelig hjertebank , kunne se hjertet banke, det var inmari ubehagelig og varte noen minutter. Har lest at det ikke er farlig, og at det kan forekomme hos gravide , men fant ikke ut hvorfor.


Er det noen her som vet mer evt. De er ikke uvanlig, og trenger ikke nødvendigvis å bety et tegn på sykdom, men det er tilrådelig å motta en medisinsk undersøkelse for å se etter potensielle problemer. Min lege mener min hjertebank er stressrelatert, men det er vel individuelt. Var hvertfall ikke noe galt med meg. Hvilepuls for gravide er høyere enn for ikke- gravide.


Når du ikke er gravid trenger du som kvinne ca. Når du er gravid har du behov for mer, men behovet øker først av betydning i andre halvdel av svangerskapet, parallelt med at fosteret vokser. Jernbehovet ditt er altså høyere enn det pleier å være.


Du kan få hjertebank av å lese om hjertebank , fordi frykt og angst gir økt adrenalinutskillelse og raskere puls, opplyser Løchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg