torsdag 26. juli 2018

Halebein smerter

Symptomene er typiske med skjærende smerter når en sitter eller når pasienten reiser seg fra sittende stilling. Plager kommer ved gange eller fremoverbøying. Legen kan påvise lokale smerter ved undersøkelse med en finger opp i endetarmen til pasienten. De resterende vil man tilby operativ behandling, hvor det smertegivende parti av halebein tas ut.


Komplikasjoner etter kirurgi. Som ved all annen kirurgi er operativ behandling assosiert med potensielle komplikasjoner, og man kan heller ikke garantere effekten av inngrepet. Det gir smerter som kommer etter kort tid. De fleste lærer seg en teknikk hvor de sitter på en side av setet, men dette kan føre til ryggplager på grunn av asymmetrisk belastning, sier Knobloch. Særlig stramme (og ofte svake) setemuskler, samt dysfunksjonell piriformismuskel kan føre til dype smerter slik som du beskriver.


Om halebein smertene er referert fra korsrygg eller bekken, eller om du har gått med dette lenge, er det ofte at kroppen kompenserer med korsrygg og bekken og vi justerer også ofte områdene her ved halebein smerter. Ved en kiropraktisk justering frigjøres et låst ledd ved et dytt inn i leddene. Jeg lurer på om jeg kan gå turer og bevege meg, eller om jeg bør hvile? Det føles som det har blitt verre etter jeg gikk endel turer i helga. Smerter i halebenet Det er særlig to ting som kan gi brudd og skader i halebenet Derfor må kvinner passe halen sin.


Beklager sent svar. Dette er definitivt noe vi kiropraktorer kan hjelpe deg med. Det er ikke alle kiropraktorer som har kompetanse til å behandle halebein , men hvis du sender oss en epost skal vi hjelpe deg med å komme i kontakt med noen i nærheten av der du bor. Hos oss er det Kiropraktor Sara Nordanger som behandler smerter i halebeinet. Du forteller at du har falt og slått halebeinet.


Ved fall på halebeinet kan man skade bløtvevet rundt, eller halebeinet kan brekke eller briste. Hei For et par dager siden fikk jeg plutselig fryktelig vondt i halebenet. Jeg har problemer med å sitte, ligge (umulig å ligge på rygg), gå osv. Jeg har lest om halebenet hos dere, men alle som spurte fortalte at de hadde falt.


Men jeg kan ikke huske at jeg har falt! Jeg er overvektig, kan det h. Tilstanden gjør det som oftest vondt å sitte og kan gi smerter når man ligger på noe hardt. En imparganglie blokade er en injeksjon mot en “nerveknapp” som ligger foran halebeinet.


I opptil en tredel av tilfellene kan man ikke påvise noen spesiell årsak (såkalt idiopatiske smerter ). Smerter i og rundt halebenet (latin: os coccygis eller coccyx) kan forårsakes av en skade, oppstå etter graviditet eller skyldes en rekke andre forhold. Læs om skader og smerter i halebenet, samt hvornår du bør opsøge læge. Dens konfigurasjon, med trykkavlastningspunkter som er riktig possisjonert og av viskoelastisk skum, gjør at sitteputen kan tilpasse seg brukerens anatomi, fordeler vekten jevnt, reduserer ubehag og bidrar til å forhindre sittesår og smerter. Halebenet udsættes ofte for skader pga. For 4-år siden så var jeg nede i fjæra og sklei på en stein.


Landet selvfølgelig rett på halebeinet. Siden den gang så har jeg hatt problemer med å sitte bakoverbøyd på en hard stol. Hensikten med denne lille studien var kun å etterprøve de gode resultatene som er rapportert i litteraturen.


Materialet er lite og retrospektivt og pasientene er kun kontaktet per telefon. Dette skulle imidlertid være tilstrekkelig til å danne seg et inntrykk av resultatene ettersom smerter er det eneste symptom som tilstanden gir. Då eg kom til han første gongen så hadde eg fortsatt store smerter etter halebein skaden (over 5år etter), og då eg la meg på bordet til han karen her, så begynte han å presse med fingrene sine i den regionen halebeinet er, og etter kort ti så merket han at halebeinet ikkje var brekt, som legene meinte på, men skeivt.


Den har ikke lenger noen praktisk funksjon slik andre arter bruker sin hale, og er unødvendig for gange, defekasjon og å sitte. For eksempel operere man vekk halebenet på de med kroniske smerter i halebenet uten at disse får noen problemer, utover enkelte postoperative komplikasjoner som infeksjon m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg