onsdag 18. juli 2018

Feber baby 7 mnd

Gratis frakt fra 6kr. Feber baby under måneder er uvanlig – lege bør oppsøkes. Se til barnet minst to ganger den første natten med feber. Den fjerde barnesykdommen hadde min ene da han var 9mnd med i feber , og de var ikke begymret. Nå er jeg legebarn, og vi er vel de mest vannskjøtte barna:) Ta et glass vann!


Ikke lett når du har brukket arma to steder og har hjernerystelse.

Feber hos baby kan være tegn på at noe er galt. En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege. Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand.


Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. Hva karakteriseres som hy feber p barn rundt mnd. Barn under mneder med hy feber Feber grader Feber.


Etter vaksinasjon med disse vaksinene kan noen barn få rødhet, hevelse og smerter på stikkstedet.

Det går vanligvis over etter få dager. Ved feber over grader må lege kontaktes – feberen kan ha annen årsak som trenger behandling. Min mnd og dager gamle sønn er smittet av sin storesøster på år, og blitt forkjølet med et skikkelig ekkelt forkjølelsesvirus. Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom 3 og 39), tetthet og hoste. For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand.


Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og løs mage hos barnet? Tannbleier” er noe mange foreldre snakker om – at barnets avføring blir løs i tidsrommet rundt tannfrembrudd. Det finnes ikke vitenskapelig belegg for å si at det er en sammenheng her.


Tennene får skylden for mye som skjer i alderen der tennene bryter frem. Ved feber hos de aller minste (under mnd ) skal man alltid kontakte lege, samt der hvor det tilkommer andre symptomer, som pustebesvær, manglende urin og andre alvorlige symptomer,. Her er hjelpen du trenger. Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Plusstid gir deg seks tips som hjelper.


Så lenge han spiser som normalt og ellers er grei i formen (litt slapp og tydelig tegn på at han har feber da) men man trenger ikke ty til paracett med det første? Leste på nett at babyer tåler en del, og så lenge han får i seg mat som vanlig og ikke gråter hele dagen, så kan man vente å se om fe. Feber i seg selv er som nevnt assosiert med et ubehag, og særlig høy feber vil kunne føre til sløvhet og søvnighet.

Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp. Ikke noe å stresse med Veldig normalt Begge mine fikk litt feber samme dagen de tok vaksinen og det var borte i løpet av natten.


Feber kan ha en rekke ulike årsaker, for eksempel kan man få feber ved økt aktivitet i immunforsvaret. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen.


Eneste som vi har merket i etterkan er når han blir syk får han fort feber over som kan være vanskelig å få ned igjen, barnelegen mener dette har samenheng med at han fikk feber mens han var litten så her så gir vi både paracet og ibux sammen med en gang vi ser tempen hans. Får barnet feber eller diaré? En lett forhøyet kroppstemperatur i forbindelse med tannfrembruddet er ikke uvanlig.


Høy feber derimot skyldes andre forhold enn tannfrembrudd. Diaré skyldes ikke tannfrembrud men kan ha sammenheng med nye matvarer som introduseres eller være en reaksjon på alt barn i den alderen vanligvis putter i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg