mandag 2. juli 2018

Øreverk hos voksne

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Allergier, forkjølelse og andre infeksjoner kan forårsake øreverk hos barn.


De vanligvis rydde opp innen en til to uker, men noen barn lider av kronisk eller tilbakevendende infeksjoner. Eustachian rør er kortere og smalere enn en voksne. Hos en liten baby f. Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen.


Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget. Ingen har tid i sin travle liv for å håndtere øresmerter eller dets ulike irriterende og ubehagelige symptomer.


Focus this month: Beautifully handmade jewelry takes time. Gi nesedråper, det letter passasjen fra nesen til svelget slik at trykket i øret minsker. Avsvellende nesedråper kan være nyttig hos større barn og voksne , men skal ikke brukes av barn under år.


Saltvannsdråper kan gjøre samme nytten ved å løse opp slim i nesen. I ett av fire tilfeller hos barn, er ørebetennelse ikke forårsaket av en bakteriell infeksjon, men av et virus. Virus er også en vanlig årsak til ørebetennelse hos voksne. Virusinfeksjoner er generelt mye mer vanskelig å kontrollere.


Komplikasjoner hos voksne Selv infeksjoner iblant klare om å gå, må man ta hensyn til komplikasjoner. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse. Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden.


Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. Det kan imidlertid ogs forekomme hos voksne. Reverk - Et kjerringrd Det gjelder ogs voksne. Sekretorisk mellomrebetennelse er vanligst hos barn, men rammer ogs ungdom og iblant voksne.


For en uke siden fikk jeg øreverk , etter at begge mine to barn hadde hatt det. Det varte et døgn, og så sprakk trommehinna, og smertene avtok. Men de er fremdeles ikke helt borte, det føles som jeg har en finger dytta langt inni der, og jeg er nærmest døv på dette øret.


Svimmelhet hos voksne N17. Ved betydelige plager kan det være aktuelt med vurdering som ø. Denne typen øreverk er kjent som en midt-øret infeksjon og kan være svært smertefullt. Det er ikke knyttet med tett nese, feber eller symptomer på forkjølelse eller allergi.


Napp litt på øreflippen. Dersom du opplever smerte, kan du ha Otitis Media. Denne typen infeksjon forårsaker øret smerter hos voksne og må behandles av lege. Ved sekretorisk otitt hos voksne , særlig hvis den er ensidig, må tumor i nesesvelget utelukkes. Tilheler vanligvis spontant i løpet av uker til måneder.


Du kan bløte opp en slik propp med litt glyserin, eller du kan kjøpe dråper på apoteket som er spesielt egnet til formålet. Vanligvis krever det et besøk hos legen, som så vil skylle ut ørevoksen. Det hjelper ikke å anvende vattpinne da de oftest bare skyver ørevoksen lengre inn i øret og dermed gjør vondt verre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg