fredag 27. juli 2018

Gravid med mens

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Kan man være gravid selv om man har mensen ? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning.

Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Jeg kjenner stk som hadde mensen til riktig tid hver mnd gjennom hele svangerskapet.


For de visste ikke de var gravide siden de hadde mensen. Begge har nå den dag idag friske og fine barn så det kan jo være en mulighet. Jeg hadde bare to mens siden jeg mistet i uke 1 men det var helt vanlig mens slik jeg pleier å ha.


Har alltid hatt korte perioder på 2-dager, og liten blødning, så hadde akkurat det samme da også.

Lite sannsynlig at man blir gravid. Ifølge Terje Sørdal, gynekolog med spesiell kompetanse innen fertilitet hos Medicus, er det høyst usannsynlig at man blir gravid i menstruasjonsfasen – til tross for at det skjer fra tid til annen. Men han er enig i at det ikke finnes noen dager som er ett hundre prosent sikre. Det kan føles lenge ut å ha prøvd siden oktober, men det er kjempevanlig! Og det at du stresser med det kan gjøre at mensen kommer senere og.


Søsteren min og mannen prøvde i et år før de ble gravide første gang, mens andremann ble hun gravid med med en gang, sikkert fordi hun slappa mer av da hun visste at hun kunne få barn. For de fleste er ikke det å slå seg til ro med en partner og få barn kjedelig, det er meningen med livet og de beste årene av det. Men alle kan ikke være like, og om du ikke anser det som et godt voksenliv så velger du annerledes. Om folk maser på deg om å slå deg til ro og stifte familie så svar.


Du tenker kanskje på at man tror man er gravid uten å virkelig være det. Dette er en psykisk forstyrrelse som er svært sjelden, men det er beskrevet, også i Norge. Normalt har en kvinne med innbilt svangerskap alle svangerskapssymptomer. Mensensmerter og gravid.


Men dersom smertene øker og kommer i kombinasjon med blødninger, kan det være tegn på en spontanabort. En spontanabort kan begynne med mensmurringer, og vil være fulgt av blødninger.

Tanken på at jeg kunne være gravid slo jeg fra meg – jeg hadde jo satt inn en spiral. Jeg snakket med ei venninne, og hun lurte på om jeg var helt sikker på at jeg ikke var gravid. Jeg nektet for at det kunne være det, men valgte likevel å kjøpe en graviditetstest.


Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens. Har man en syklus innenfor disse dagene kan man ikke bli gravid under mensen.


Slik kan du bli gravid under mensen Ikke alle kvinner har en 28- til 32-dagers syklus. En kvinne med en kortere menstruasjonssyklus (dager, for eksempel), kan ha sju dager med blødning, ha samleie på hennes siste dag for blødning, og eggløsning tre dager senere. Får man en vanlig mens betyr dette at man mest sansynlig ikke er gravid. Noen få jenter opplever en liten blødning selvom de er gravide. Denne er som regel mye mindre enn en vanlig mens og varer også kortere.


Hvis mensen ikke kommer til tiden kan det bety at du har blitt gravid , men det trenger ikke å være grunnen. Noen ganger skjer det uten at det er noen spesiell grunn. Prat med foreldrene dine, helsesykepleier eller lege om mensen blir borte i lengre tid. Lukt er for øvrig en dårlig indikasjon på å avgjøre hvor mye løsemidler som er i luften. Noen løsemidler lukter mye mens andre lukter lite.


Vannbasert maling ser ut til å vær e trygt. Men andre blødninger kan man ikke gjøre noe med , annet enn å ta det med ro og unngå samleie mens blødningen varer. Blør du tidlig i svangerskapet, kan man sjekke med ultralyd om fosteret lever, eller det går an å ta blodprøver hos fastlege med et par dagers mellomrom for å se om nivået av svangerskapshormonet hCG øker eller synker. Då jag väntade min första son så fick jag mens de första månaderna.


Hade inte en aning om att jag var gravid men tyckte att mensen betedde sig konstigt. Hade betydligt mindre blödningar än jag brukar ha. Ville mer än allt annat bli gravid o var jättedeppig då mensen kom o den kom precis då den brukar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg