mandag 3. juli 2017

Uvanlige navn

Når undertegnede journalist spør Statistisk Sentralbyrå (SSB) om det finnes en liste over uvanlige navn i Norge i dag, er svaret at en slik liste er nærmest umulig å oppdrive. Det finnes rett og slett drøssevis med sjeldne navn i deres register. De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn. Antall forekomster står i parentes bak navnet.


Uvanlige navn

Selv om det er blitt mer vanlig å gi barna sjeldne navn nå enn før, er ikke uvanlige navn et nytt fenomen i seg selv. På denne siden finnes et stort utvalg av unike navn , spesielle navn , sjeldne navn , uvanlige navn og vakre navn til gutt og jente. Uvanlige navn vil tillate din datter å skille seg ut. Hun vil ha noe som gjør henne unik i fremtiden. I denne artikkelen vil vi dele en liste med mulige uvanlige jentenavn som kan interessere fremtidige foreldre.


Unike guttenavn, sjeldne guttenavn, uvanlige guttenavn og spesielle guttenavn som færre enn fire eller ingen i Norge heter. Hundrevis av uvanlige guttenavn. Jeg har et navn som ikke har vært kjempevanlig, er på vei til å bli et veldig populært navn nå da, nesten år etter. Uansett, jeg hata å ha sjeldent navn , og syntes det var flaut å si navnet mitt til nye folk.


Uvanlige navn

Mamma er en sucker for litt spesielle navn , så småbrødrene mine fikk enda mer uvanlige navn enn hva jeg har. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Hva med å velge et navn fra fordums tider? Disse navnene er det nok ikke mange som har hørt om.


Avledet av andre navn. De viser bare fantasi, og at foreldre alltid har ønsket å gi barna sine et originalt navn. Det er ikke bare dette superparet som har valgt ukonvensjonelle navn til barna sine. Rapperen Cardi B fikk nylig en jente, som hun valgte kalle. Jeg leter etter det perfekte navnet til jenta som kommer.


Både jeg og mannen har sansen for litt uvanlige (men ikke helt ukjente) navn , som er korte med en fin klang. Jeg liker godt navn soVida, Fiona, Åsa, Willa og Henny. Dette er en liste over populære navn. Navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen sier at vi nå velger en annen type uvanlige navn enn tidligere.


Da var de uvanlige og nye navnene gjerne satt sammen av deler fra navn man kjente fra før, som for eksempel Kjellgunn, Kårleif, Magnfrid og Magnvard. Navnene fant de etter leting i navnebøker og på internett. Det var en lang prosess, og det er ofte slik at man har et navn klart, men så blir det ikke det navnet når de er født. Rowena hadde vi egentlig et annet navn til, men hun ble født med et smil og da ble det Rowena som betyr vakkert syn på arabisk, sier Risløw.


Uvanlige navn

Men det er nok ulikt om navnene er på vei opp eller ned akkurat nå. Venter ei jente i starten av juni. Mange kjente navn på listene. Hehe, du høres ut som meg.


Navnet jeg liker godt akkurat nå er Maxine! Vi har Theo fra før, og når han fikk navnet sitt var det 3i Norge som het det. Nå venter vi gutt nummer to, og er like kresne som deg Høres ut som vi liker mange av de samme navnene da.


Sjekk dødsannonsene Vil du finne et sjeldent navn , finnes det flere metoder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg