fredag 14. juli 2017

Pavlova uten eddik

Marengsbunnene kan du gjøre ferdig lang tid i forvegen og oppbevares tørt. Rett før servering legger du på krem og bær. Som en variasjon kan man også blande vispet krem og ferdig vanilje- eller romkrem.


Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Etter å ha smakt pavlova i overraskelsesburdagen til fetteren min fant jeg ut at jeg måtte lære meg å lage pavlova.


Jeg trodde jeg hadde kjøpt inn det jeg trengte idet jeg begynte å bake, men ser når jeg skal starte at det står hvitvinseddik. Jeg hadde kun vanlig eddik , så prøvde heller uten eddik. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Jeg har i dag funnet ut at jeg vil lage pavlova kake til i morgen, altså en marengsbunn i kveld og lage den til i morgen.


Men jeg mangler eddik og maizena. Når den i tillegg er fri for gluten, er dette den ideelle kaken for allergikere. For å få ned antallet mislykkede pavlovaer til årets 17. Hvis du følger hvert steg i denne guiden, kan du være helt sikker på å få en pavlova som er sprø utenpå, og seig i midten. Søk i tittelfeltet på startsiden.


Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning. Det er mange i det siste som har etterspurt oppskrift sukkerfri marengskake og pavlova. Det har kanskje noke med 17.


Pavlova uten eddik

Luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Her finner du oppskrifter på mini- og porsjonspavlova, pavlova i flere lag med masse godt fyll, og pavlova i langpanne. En suksess i hvert et selskap. Populær oppskrift på pavlova kake.


Deilig marengsbunn med bringebærkrem toppet med friske bær. Lag den som en stor kake i rund form eller i langpanne, eller som flere mini porsjonskaker til dessert. Søt festkake som er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17. Du har sikker stått klar på kjøkkenet og vil piske sammen en pavlova , men ser til din store forskrekkelse at du mangler eddik. Man kan godt lage pavlova uten eddik , men eddik forbedrer man piskeevnen og du får du en seigere marengs.


Pavlova uten eddik

Eddik er en blanding av eddiksyre og vann, finnes i mange varianter. Jeg lager det ved å stivpiske eggehviter. Så pisker jeg gradvis inn 2g sukker til det blir en tykk og blank marengs.


Foto: Synøve Dreyer Vis mer. Fyll: dl kremfløte, pisket til krem frukt og bær, f. Pavlova uten eddik ? Stivpisk eggehvitene, tilsett sukker, vaniljesukker og maisenna litt etter litt under pisking. Drypp i eddik og pisk ytterligere en liten stund. Alle elsker pavlova ! Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester. Denne er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17.


Pavlova uten eddik

I denne oppskriften er sukkeret byttet ut med sukrin, som har mindre kalorier og ingen karbohydrater, sammenlignet tradisjonell marengs. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten gullfisker – det vil si uten små rester av eggeplomme. Wenche lagde pavlova i dag. Legg bakepapir på et stekebrett og tegn et rektangel på ca 32xcm.


Uten avtale med TV AS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg