mandag 17. juli 2017

Jobbintervju svake sider eksempel

Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Spørsmål om hva som er dine svake sider er svært vanlig i jobbintervjuer.


Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem? Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Hun ber deg om å tenke gjennom hva som er dine sterke og svake sider , å lese gjennom søknaden din i forkant av intervjuet, samt tenke gjennom hvorfor du er den rette for stillingen. Du må på kort tid trekke frem dine mest salgbare egenskaper og erfaringer, så vær effektiv, sier Moe.


De gangene jeg har vært på jobbintervju , så har jeg forsøkt å svare noe som også kan være positivt. For eksempel at jeg kan blir for ensporet når jeg får en oppgave, og ikke klarer å konsentrere meg om andre ting før den oppgaven er løst. Eller at jeg ikke er så flink på small-talk ved kaffeautomaten.


På karrierenettstedet Wetfeet. Vi har alle sider vi kan bli bedre på. Hva slags jobb skal du på intervju til da?


Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert? Hvis du blir spurt om dine sterke og svake sider. En grunnregel du bør huske på hver gang du kommer med påstander om din egen kompetanse, er å underbygge det du sier med konkrete eksempler. Begynn med å svare direkte hva dine sterke sider er, for så å lage en naturlig overgang til en historie som demonstrerer de aktuelle egenskapene eller ferdighetene. Svake sider er vanskelig, ser her ut som du prøver å snu negative sider til positive sider bortsett fra den første.


De fleste arbeidsgivere gjennomskuer det. Eneste grunnen til at jeg har brukt det spørsmålet når jeg har jobbintervju er for å sjekke om den man intervjuer er ærlig. Det er ikke en bra svak side nei, det er bare et elendig svar. Hadde du svart noe sånt til meg hvis jeg intervjuet deg hadde jeg tenk denne dama vet enten ikke hva ordet svak betyr, eller så eier hun ingen selvinnsikt.


Og bruk for all del ikke oppbrukte svar, slik hun over meg også sier. Poenget med å presentere de svake , er at du reflekterer over og beskriver hvordan du nøytraliserer dem. Du kan for eksempel si at jeg er egentlig ikke strukturert som person, men jeg har gode rutiner, og her er noen eksempler på det.


I jobbintervjuer stilles det ofte spørsmål rundt gode og dårlige sider ved deg selv. Målet er ofte ikke å få fram akkurat hvilke dårlige sider du har, men om du har selvinnsikt og et reflektert forhold til hvordan du kan bruke deg selv på en best mulig måte. Tenk igjennom om du har eksempler på hvordan du har brukt dine sterke sider i jobbsammenheng, så du er bevisst på hva du er god til. Eksemplene her kan skille deg fra øvrige kandidater. Hva er dine mindre sterke (eller svake ) sider ? Ikke proklamér sterke sider som du ikke har, vær ærlig med deg selv.


Alle har selvfølgelig også dårlige sider. Når du tror på det du sier, tror også andre på deg. Dine positive og negative sider - hva ville dere svart p. Jobbintervju - svake sider ? Jeg har faktisk, opp til flere ganger, møtt kandidater som har store problemer med å formulere sine svake sider , eller forbedringsområder som kanskje er et bedre ord. For svake sider kan være oppmerksom på, og jobbe med.


Vær trygg på svaret du gir, øv gjerne på forhånd gjennom å snakke høyt med deg selv foran speilet, eller gjennom dialog med en kompis eller kollega. Husk at også kroppsspråk avslører deg, se rekruttereren i øynene, pust med magen og hold hendene i ro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg