tirsdag 25. juli 2017

Svangerskap utenfor livmor symptomer

Svangerskap utenfor livmoren oppstår når det befruktede egget vokser utenfor livmoren, oftest i egglederen. Ifølge Legevakthåndboken vil de fleste med svangerskap utenfor livmor få symptomer mellom 4. Symptomer på svangerskap utenfor livmor. Karlsen opptrer symptomene for graviditet utenfor livmor oftest i uke 6. På et tidspunkt vil det gjøre mer og mer vondt.


Tidlig i et svangerskap er det ikke så mange symptomer på svangerskap utenfor livmoren annet enn fravær av menstruasjon, slik forventet ved graviditet. Smerte er det viktigste symptomet ved en graviditet utenfor livmoren, sier Kleven. Blødningen kan være svak eller som en brunlig utflo men man kan også ha en menstruasjonslignende blødning. Hva kan man gjøre ved mistanke om graviditet utenfor livmoren? Hvis man er gravid og får ovenstående symptomer skal man kontakte lege.


Slik hadde jeg det da jeg hadde svangerskap utenfor livmoren. Siden jeg ble gravid ble med icsi, fikk jeg god oppfølging av sykehuset. Fikk akutte magesmerter og ble innlagt på sykehuset. GRAVIDITET UTENFOR LIVMOREN : - 1-prosent av alle.


Gravi og bekymret meg mye for en eventuelt spontanabort eller svangerskap utenfor livmoren. Et blodprøvesvar av HCG kan også gi mistanke om svangerskap utenfor livmor. Mistanke om svangerskap utenfor livmoren vil alltid føre til innleggelse eller henvisning for sikker avklaring av diagnosen. Graviditet utenfor livmoren er ikke s veldig vanlig.


I et ektopisk, eller tubal, graviditet, er et foster tapt. De frste symptomene som fr oss til tenke p et mulig svangerskap. Men disse kan være vanskelige å oppdage.


Ser man ikke noe i livmoren, men vet at kvinnen er gravi vil man se etter noe galt utenfor livmorhulen. Diskret levering innen 1-virkedager. En graviditet utenfor livmoren utvikler seg fra begynnelsen av som en normal graviditet, det vil si at man får de vanlige graviditetssymptomene, slik som brystspenninger og kvalme.


Dere som har hatt svangerskap utenfor livmoren, vet dere om det pleier å se normalt ut på GU på forhånd? Spørsmålet er vel helst relevant når det blir oppdaget SENT, da. Mener vel helst å spørre om man kan puste lettet ut dersom GU ser bra ut men HCG nivået har vært VELDIG mistenkelig. Jeg lurer på hvilke symptomer man får ved svangerskap utenfor livmor ? Hvor lang tid tar det før graviditeten dør av seg selv?


Jeg har hatt mye stikninger på høyre side det siste døgnet. Er det noen som vet om dette er normalt e. De fleste klarer seg fint uten senkomplikasjoner etter en antibiotikakur, sier Steinert. Det er kun på høyre side. Unge kvinner utsatt.


Selv om kvinner i alle aldre kan få egglederbetennelse, er det seksuelt aktive unge kvinner som er mest utsatt. En av måtene en lege kan påvise et svangerskap utenfor livmoren er ved å analysere nivået av HCG, et hormon som produseres i løpet av svangerskapet, i en kvinnes blod. Ta det helt med ro og stol på at din livmor vil komme opp av bekkenet når det er naturlig for den å komme.


Men jeg har altså ingen blødninger, og tror jo det er tidlig å skulle kjenne smerter fra det? Vanskelig å finne historier og erfaringer på nett, så da spør jeg bare. Hvilke symptomer hadde du, og hvor langt var du på vei da du hadde symptomene?


Min historie: Fikk ikke mensen, men negativ test. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg