mandag 10. juli 2017

Koffein amming

Se vår Frekkas med mye koffein. Over ulike smaker! Butikken for deg som trener! Koffein finnes i en rekke drikkevarer og mat. Blant annet finner vi det i te, cola og sjokolade, men den fremste kilden er kaffe.


Gjennomsnittlig inntak av koffein hos en kaffedrikker er 3-4mg koffein per dag. Et høyt koffeininntak defineres som over 7mg koffein per dag - dette tilsvarer seks store kopper med kaffe. I tillegg til kaffe finner du også koffein i te, cola, energidrikker og sjokolade. Lawrence mener at ammende kan drikke tre kopper kaffe om dagen, mens Helsedirektoratets råd er å begrense seg til maks to kopper. Vi mener at Paralen (paracetamol, acetylsalisylsyre, koffein ) ikke bør være førstevalget når ammende har behov for smertestillende legemidler, selv om preparatomtalen sier at Paralen kan brukes under amming.


Hvor mye kaffe kan jeg drikke så det ikke skader babyen? Den anbefalte mengden koffein i både graviditet og amming er. Under ammingen anbefales det at du holder inntaket under 5mg koffein om dagen. Her er altså grensen satt mye høyere. Men det er viktig å få frem at det ikke finnes en fasit på mengden inntak under amming , da ulike babyer kan ha litt ulik toleranse.


Finner ikke artikkelen som i all hovedsak handlet om alkohol og amming hvor også koffein ble nevnt. Bør ikke brukes under amming. Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside.


Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær, reker eller drikke brus mens de ammer. Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet.


Under graviditeten er det bedst at begrænse koffein indtaget, men gælder det også mens man ammer? Som udgangspunkt indeholder modermælk ikke koffein , men når man som ammende kvinde indtager koffein , eksempelvis drikker en kop kaffe, bliver koffeinet absorberet ind i blodbanen, hvorfra den fordeles ud i kroppen, herunder til mælken. RELIS svarer ofte, via Trygg mammamedisin, på spørsmål om legemiddelbruk ved amming.


Problemstillingen er gjerne at kvinnen spør fordi Felleskatalogen eller pakningsvedlegget angir at legemidlet ikke bør brukes av ammende, og ofte ender vi, etter en individuell vurdering, opp med at bruk likevel er forenlig med amming. F Sunn og variert kost egetarisk kostholdV ohol, røyk, koffein og medisinerAlk Morsmelkerstatning D-vitamin Trenger barnet mer mat? Fra måneder Barnet blir seks måneder Begynn med miniporsjoner Middagsmat øt og. Fenazon går over i morsmelk, og koffein i morsmelk kan ha stimulerende effekt på barnet som ammes. Et høyt inntak av amme-te kan også være uheldig for barnet, så ikke drikk mer enn én til to kopper om dagen.


Det er også tilsatt i en del energi- og sportsdrikker, som for eksempel Red Kick. Urten Guarana, som også inneholder koffein , tilsettes ofte til leskedrikker. Hvis brystknoppene blir hvite og smertefulle etter amming kan det skyldes dårlig suge- og ammeteknikk, og denne bør derfor observeres av en ammekyndig person. Andre mulige årsaker til disse krampene, kan være nikotin, mye koffein , kulde, enkelte medikamenter og følgetilstand etter mye sårhet og smerter. Hva er Raynauds fenomen?


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Amming og tannhelse.


Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg